«Η Κίνα έχει καταστρέψει τόσα έθνη»
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε τις ΗΠΑ και όλες τις χώρες του κόσμου να απαιτήσουν αποζημίωση από την Κίνα λόγω της ζημίας που υπέστησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σε ομιλία του σε συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στη Βόρεια Καρολίνα, ο Τραμπ εκτίμησε πως «έχει έρθει η ώρα, η Αμερική και ο κόσμος να απαιτήσουν αποζημιώσεις και ευθύνες από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας. Πρέπει να δηλώσουμε, με μία φωνή, πως η Κίνα πρέπει να πληρώσει. Πρέπει να πληρώσουν».

Ακόμη, σημείωσε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν άμεσα κινήσεις για την επιβολή φόρου 100% σε όλα τα κινεζικά προϊόντα, κάτι το οποίο θα σταματήσει τη χώρα από το να μετακινήσει τον στρατό της και θα φέρει πολλές εταιρείες πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τόνισε, δε, πως είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, έως και την εμφάνιση του «κινεζικού ιού». Συμπλήρωσε, ακόμη, πως η Κίνα δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τον τωρινό Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Επιπλέον, όλες οι χώρες πρέπει να συνεργαστούν για να παρουσιάσουν στην Κίνα ένα λογαριασμό τουλάχιστον 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ως αποζημίωση για τη ζημία που προκάλεσε και αυτός είναι πολύ μικρός αριθμός, η ζημία είναι πολύ, πολύ υψηλότερη. Ως πρώτο βήμα, όλες οι χώρες θα πρέπει να διαγράψουν όποιο χρέος έχουν στην Κίνα» υπογράμμισε.

«Τα έθνη του κόσμου δεν πρέπει να χρωστούν, πλέον, χρήματα στην Κίνα. Η Κίνα έχει καταστρέψει τόσα έθνη. Η Κίνα πρέπει να χρωστά χρήματα στα έθνη του κόσμου» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »