Βίντεο-Ανοίγει σήμερα η παραλία της Αμμοχώστου
Ανανέωση 13:14

Οδύνη προκαλούν οι εικόνες από τη διάνοιξη του σημείου διέλευσης μέσω της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου προς την παραλία των Βαρωσίων.

Τα τουρκοκυπριακά Μέσα μεταδίδουν εικόνες από την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου που προκαλούν θλίψη.

Aνανέωση 12:47

Οι κατοχικές δυνάμεις ανοίγουν τη δίοδο που οδηγεί στην παραλία των Βαρωσίων. Σημαίες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος διακρίνονται στα βίντεο που μεταδίδουν τα τ/κ Μέσα.

Η απόφαση για το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων προκάλεσε την κατάρρευση του λεγόμενου κυβερνητικού συνασπισμού στα κατεχόμενα.

Αν και η απόφαση στόχευε στο να δοθεί ώθηση στον εκλεκτό του Ταγίπ Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ, για τις λεγόμενες εκλογές της Κυριακής, αυτό φαίνεται να μην επιτυγχάνεται, καθώς οι αντιδράσεις λειτουργούν σε βάρος του.

Κατά το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου, επιτράπηκε η είσοδος σε πολίτες αλλά και σε λειτουργούς του Τύπου ύπο το βλέμμα της ψευδοαστυνομίας.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο Τατάρ αναφέρει ότι “αποκαθιστούμε το κλειστό Βαρώσι για την ανθρωπότητα, την Κύπρο και τον κόσμο. Περπατούμε όλοι μαζί από το ανοικτό Βαρώσι προς ένα νέο μέλλον.”

Καψόνια Τούρκων σε συνεργείο του ΣΙΓΜΑ

Στο οδόφραγμα των Στροβιλιών παραμένει εδώ και μια ώρα συνεργείο του ΣΙΓΜΑ, καθώς ψευδοαστυνομικοί και μέλη του κατοχικού στρατού, δεν επιτρέπει την είσοδο του συνεργείου στο δρόμο που οδηγεί στα Βαρώσια. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ Χριστόδουλο Μεταξά που βρίσκεται στο σημείο, δεν επετράπη η είσοδος σε ένα ακόμη συνεργείο τηλεοπτικού σταθμού.

Οι ψευδοαστυνομικοί τους ανέφεραν πως θα πρέπει να λάβουν ειδική άδεια ενώ άφησαν να νοηθεί ότι θα μπορούσαν να περάσουν χωρίς κάμερες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »