‘Βγαίνουν” τα μαχαίρια

ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες το απόγευμα, καταδίκασαν τις απόπειρες πολιτικοποίησης της πανδημίας, υπονοώντας σαφώς τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τους οποίους η Κίνα δεν ενημέρωσε έγκαιρα την διεθνή κοινότητα για την εμφάνιση του κορονοϊού, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι με την στενή τους συνεργασία θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της πανδημίας.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, όπως μετέδωσε η Κεντρική τηλεόραση της Κίνας. δήλωσε κατά την διάρκεια της συνομιλίας του με τον Ρώσο πρόεδρο ότι η Ρωσία και η Κίνα πρέπει να αντιπαλέψουν τις προσπάθειες πολιτικοποίησης της πανδημίας και την «τοποθέτηση ταμπελών».

Καραντίνα τέλος στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανοίγει… τις πόρτες από 1η Μαΐου

«Η πολιτικοποίηση της πανδημίας και η «τοποθέτηση ταμπελών» δεν ωφελούν την διεθνή συνεργασία, η Κίνα και η Ρωσία πρέπει ενωμένες να συνεργασθούν, μαζί να υπερασπίσουν το παγκόσμιο σύστημα ιατρικής περίθαλψης», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ όπως μετέδωσε η Κεντρική τηλεόραση της Κίνας.

Ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Κίνα θα παράσχει σταθερή υποστήριξη και βοήθεια στην Ρωσία στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. «Η Κίνα ήδη παρέδωσε στην Ρωσία ένα φορτίο (ανθρωπιστικής) βοήθειας, συνδράμει ενεργά την ρωσική πλευρά να πραγματοποιεί αγορές ιατρικών ειδών στην Κίνα. Η Κίνα θα συνεχίσει να παρέχει σθεναρή υποστήριξη στην Ρωσία (στην καταπολέμηση) της επιδημίας» δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ.


 
O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξήρε ως ιδιαιτέρα θετικές τις ενέργειες της Κίνας στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και χαρακτήρισε ως αντιπαραγωγικές τις κατηγορίες που επιχειρούνται να αποδοθούν στο Πεκίνο σύμφωνα με τις οποίες δεν ενημέρωσε έγκαιρα την διεθνή κοινότητα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται επίσης ότι «η ρωσική πλευρά αξιολογεί ως ιδιαίτερα θετικές τις ενέργειες της Κίνας που επέτρεψαν να σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα» ενώ «υπογραμμίσθηκε ο αντιπαραγωγικός χαρακτήρας των προσπαθειών που γίνονται να κατηγορηθεί η Κίνα, ότι δεν ενημέρωσε έγκαιρα την διεθνή κοινότητα για την εμφάνιση της επικίνδυνης λοίμωξης».

Παράλληλα επισημαίνεται πως «οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την πεποίθηση για το ότι συνεχίζοντας την στενή συνεργασία μεταξύ τους» οι χώρες τους «θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της πανδημίας». 

Κορονοϊός – Online εργαλείο καταγράφει την μετακίνηση στην Ελλάδα

Την ίδια στιγμή, σχέδιο Opening Up America Again, άνοιγμα της Αμερικής ξανά που θα πραγματοποιηθεί σε 3 φάσεις ανακοίνωσε ο αμερικανός Πρόεδρος Trump, τονίζοντας ότι υπάρχουν 29 Πολιτείες που θα μπορούσαν να ανοίξουν άμεσα. 

Η Wall Street και τα futures ανακάμπτουν έως +3,5% απόρροια του σχεδίου επαναλειτουργίας της οικονομίας αλλά και των πληροφοριών ότι η φαρμακευτική εταιρία Gilead έχει βρει ένα πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τον κορωνοιό. 

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στο νέο τέταρτο πακέτο στήριξης το οποίο θα ανέρχεται σε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια και θα αφορά στις υποδομές των ΗΠΑ. Ο αμερικανικός Πρόεδρος ανακοίνωσε τις νέες κατευθυντήριες γραμμές που ορίζουν τις προϋποθέσεις για Πολιτείες των ΗΠΑ ώστε να αρχίσουν να χαλαρώνουν τα αυστηρά μέτρα που που έχουν επιβληθεί για να προσπαθήσουν να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κοροναϊού ακόμη και πριν την 1η Μαίου 2020.
 
Το πρόγραμμα ονομάζεται Opening Up America Again, άνοιγμα της Αμερικής ξανά και θα πραγματοποιηθεί σε 3 φάσεις. 

Η σύγκρουση μόλις ξεκίνησε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »