Οι ιρανικές δυνάμεις στόχευσαν το πρωί του Σαββάτου μια βάση των ΗΠΑ με πυραύλους ως απάντηση στις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ.

“Στις 05:00 πμ σήμερα το πρωί, ως απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση των ΗΠΑ στις θέσεις των δυνάμεων της αντίστασης στη Συρία”, αναφέρει ιρανικό ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις πηγές, υπήρξαν σημαντικές ανθρώπινες και οικονομικές απώλειες λόγω του μεγέθους της παρουσίας των αμερικανικών δυνάμεων στη βάση αυτή.

Οι Ισραηλινοί εισχώρησαν βαθιά στην Γάζα και σπρώχνουν τους αμάχους στα Νότια

Το Ισραήλ «επεκτείνει» τα στρατεύματα στη Γάζα, και η Χαμάς ήδη εμπλέκει όλη την χερσαία δύναμη της για να αντιμετωπίσει με «πλήρη δύναμη» το ισραηλινό Στρατό.

Αυτό μεταφράζεται σε πολλές απώλειες αμάχων για αυτό και ο Ισραηλινός Στρατός ζητά από τους Παλαιστινίους να μετακινηθούν μαζικά στα νότια της Γάζας.

Το Ισραήλ λέει ότι «επεκτείνει» τις χερσαίες δραστηριότητες στη Λωρίδα της Γάζας μετά τον αποκλεισμό όλων των τηλεπικοινωνιών.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι όλμοι και κατευθυνόμενοι αντιαρματικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο σε στρατιωτικές θέσεις και ισραηλινές πόλεις στα σύνορα, πυροδοτώντας νέα ένταση στην περιοχή.

Το Ισραήλ απαντά με σφοδρά πυρά πυροβολικού, ενώ η Χεμπολάχ ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε ισραηλινό άμα μάχης τύπου Merkava.

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι πρώτη προτεραιότητα του Ισραήλ προς το παρόν είναι η ασφαλής απελευθέρωση ομήρων.

Ο στρατός της χώρας θα εντείνει σταδιακά τη στρατιωτική δράση στη Γάζα για να πιέσει τη Χαμάς να απελευθερώσει αιχμαλώτους.

Αυτήν την στιγμή έχουμε ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις βασισμένες σε υψηλής ποιότητας πληροφορίες.

Ο στρατός του Ιράν έχει πλήρη ετοιμότητα μάχης για να αντιμετωπίσει απειλές

Ο Ιρανός Υποστράτηγος Αμντολραχίμ Μουσαβί (Abdolrahim Mousavi) κατά την δεύτερη ημέρα των μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων Eghtedar (Αρχή) 1402 στην περιοχή Nasrabad της κεντρικής ιρανικής επαρχίας Ισφαχάν, μίλησε για πλήρη ετοιμότητα μάχης για να αντιμετωπιστούν όλες οι απειλές.

Εκφράζοντας την ετοιμότητα του ιρανικού στρατού να αντιμετωπίσει απειλές, ο Μουσαβί είπε ότι η Αεροπορία Στρατού, με την προετοιμασία και τον σχηματισμό περισσότερων από 200 ελικοπτέρων κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων Eghtedar 1402, πραγματοποίησε επιτυχώς πολυάριθμες αποστολές πτήσης τόσο σε πεδία μάχης όσο και σε πεδία υποστήριξης μάχης μέρα και νύχτα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι εν λόγω δυνατότητες καθώς και η ακριβής μεταφορά στρατευμάτων με ελικόπτερα σε διαφορετικές τοποθεσίες συνιστούν το άλμα και τη βελτίωση των δυνατοτήτων του στρατού.

Ο διοικητής χαρακτήρισε θετική την αξιολόγησή του για τις συνεχιζόμενες ασκήσεις και είπε ότι ο Ιρανικός Στρατός είναι πανέτοιμος για όλα τα σενάρια.

Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν καταστήσει σαφές ότι η χώρα δεν θα διστάσει να ενισχύσει τις στρατιωτικές της ικανότητες, συμπεριλαμβανομένης της πυραυλικής της ισχύος, οι οποίες προορίζονται αποκλειστικά για την άμυνα, και ότι οι αμυντικές δυνατότητες του Ιράν δεν θα είναι ποτέ διαπραγματεύσιμες.

Ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν ισχυρίζεται ότι η Χαμάς έχει το «μαχητικό πλεονέκτημα» στον χερσαίο πόλεμο έναντι του Ισραήλ

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι προειδοποιεί ότι η περιοχή μπορεί να μετατραπεί σε «ωρολογιακή βόμβα»

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο επέκτασης της σύγκρουσης στη Γάζα, λέγοντας πως η περιοχή κινδυνεύει να μετατραπεί σε “ωρολογιακή βόμβα”.

Είπε επίσης πως κυριαρχία της χώρας του πρέπει να γίνει σεβαστή μετά την αναχαίτιση τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που εισήλθαν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο χθες, Παρασκευή.

Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε πως τα drones, που έπεσαν στις αιγυπτιακές πόλεις Τάμπα και Νουβέιμπα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους, είχαν προέλευση τη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

“Ανεξάρτητα από το πού προέρχεται, έχω προειδοποιήσει για την επέκταση της σύγκρουσης. Η περιοχή θα μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα που μας επηρεάζει όλους”, δήλωσε ο Σίσι, ο οποίος μίλησε σε συνέδριο.

“Η Αίγυπτος είναι κυρίαρχη χώρα και η κυριαρχία και η θέση της θα πρέπει να γίνουν σεβαστές… Η Αίγυπτος είναι μια ισχυρή χώρα και δεν την αγγίζει κανείς”, πρόσθεσε.

Ο Σίσι διοργάνωσε ειρηνευτική σύνοδο κορυφής το περασμένο Σάββατο και έχει καλέσει να επιτραπεί η διέλευση της βοήθειας στη Γάζα, για απελευθέρωση των ομήρων και για κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Μυρίζει όντως επέκταση των συγκρούσεων με εμπλοκή όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και το Ιράν σε μια κατάσταση που δεν έχει ξαναγίνει  ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »