Σοβαρεύει η κατάσταση
ΟΡώσος ανταποκριτής πολέμου Αλεξάντρ Κότς, δημοσίευσε ένα βίντεο μιας ακόμη σύλληψης ενός Σύριου ισλαμιστή μαχητή κατά τη διάρκεια των μαχών στο Καραμπάχ.

Η ιστοσελίδα WarGonzo του Semyon Pegov, επικαλούμενη πηγές της, διευκρίνισε ότι “το περιστατικό συνέβη κοντά στην πόλη Shushi, όταν Αζέροι στρατιώτες, Τούρκοι κομάντος και Σύριοι μαχητές προσπάθησαν να εισέλθουν στο χωριό Karintak την προηγούμενη ημέρα”.

Ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (NKR) Vahram Poghosyan ανέφερε επίσης για πολύνεκρες μάχες κοντά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Καραμπάχ, το Shushi κατά τις τελευταίες ημέρες.
Στην επίσημη σελίδα του σε κοινωνικό δίκτυο, ο Poghosyan μίλησε για “στενή μάχη με τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις”, προσδιορίζοντας μονάδα που εισήλθε πρόσφατα στην περιοχή του Καραμπάχ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύγκρουση κοντά στο χωριό Avetaranots στην περιοχή Askeran κατέληξε στην καταστροφή του αποσπάσματος του εχθρού με αποτέλεσμα 20 από τους 22 στρατιώτες να σκοτωθούν επιτόπου.

«Δύο είχαν την ευκαιρία να φύγουν για να μπορούν να πουν τις εμπειρίες τους», είπε ο Poghosyan.

Ο γραμματέας Τύπου του υπουργείου Άμυνας του Καραμπάχ πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Καραμπάχ, Αράικ Χαρτουιγιάν, πραγματοποίησε συνάντηση με εθελοντικό απόσπασμα που εξουδετέρωσε τον εχθρό στα περίχωρα του Σούσι.

“Δεν είναι γνωστό σε τι βασίζεται ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, συνεχίζοντας να δίνει ψευδή στοιχεία α για την απουσία αιχμαλώτων Σύριων μαχητών που ρίχνονται εναντίον του στρατού άμυνας του Καραμπάχ, όταν εμφανίζονται ολοένα και περισσότερα βίντεο από συλλήψεις Σύριων και Αζέρων μαχητών”, τόνισε ο ίδιος.

Παρέμβαση Ρωσίας στο Ναγκόρνο λόγω της παρουσίας Σύριων
Όλα αυτά όμως έχουν εκνευρίσει την Μόσχα που κινείται πλέον σε άλλους ρυθμούς.

“Η Ρωσία καλεί όλες τις χώρες να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους για να αποτρέψουν την ανάπτυξη μισθοφόρων από τη Μέση Ανατολή στη ζώνη σύγκρουσης του Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς ο αριθμός τους πλησιάζει ήδη τους 2000”, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κομμερσάντ.

«Φυσικά, ανησυχούμε για τη διεθνοποίηση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τη συμμετοχή μαχητών από τη Μέση Ανατολή. Έχουμε επανειλημμένα καλέσει όλες τις χώρες να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους για να αποτρέψουν τη μεταφορά μισθοφόρων των οποίων ο αριθμός στη ζώνη σύγκρουσης φτάνει ήδη το 2000 σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Αυτό το θέμα συζητήθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας της 27ης Οκτωβρίου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και κατά τη διάρκεια των τακτικών επαφών με τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Συνεχίζουμε συνεχώς να προωθούμε τη θέση μας μέσω διαφόρων καναλιών », δήλωσε ο ίδιος.

Η παρουσία Σύριων μαχητών στην περιοχή είναι πολύ επικίνδυνη για ολόκληρο τον Καύκασο και μπορεί να προκαλέσει πιθανή διάχυση των δράσεων τους σε γειτονικές χώρες. Το πιο πιθανό είναι η δράση ρωσικών και άλλων δυνάμεων για την αποτροπή μετακίνησης άλλων με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »