Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι Δημοκρατικοί και ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς συζητούν για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και άμεση απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία, καθώς βλέπουν πως πλέον οι πατριώτες πολίτες δεν ελέγχονται μετά τα χθεσινά, καθώς ζητούν άμεση επανάληψη των εκλογών λόγω της εκτεταμένης νοθείας που συνέβη στις 3 Νοεμβρίου!

Τα μέλη της Δικαστικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων έδωσαν επιστολή στον Μάικ Πενς ζητώντας του να επικαλεστεί την 25η τροπολογία «προς το συμφέρον της δημοκρατίας» για να καθαιρεθεί ο πρόεδρος Τραμπ λέγοντας πως «είναι ψυχικά άρρωστος και ανίκανος να διαχειρισθεί και να αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020».

Η 25η τροπολογία τέθηκε σε ισχύ μετά την δολοφονία του Τζον Κένεντι, του οποίου ο προκάτοχος, ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ είχε υποστεί καρδιακά επεισόδια και έπρεπε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο σαφής γραμμής της διαδοχής του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η 25η τροπολογία επιτρέπει στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και το υπουργικό συμβούλιο να απομακρύνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, για σοβαρούς λόγους υγείας (κώμα, καρδιακή προσβολή κ.α.). Δεν έχει συμβεί ποτέ ωστόσο να συζητηθεί το θέμα απομάκρυνσης του προέδρου επειδή «θέτει σε κίνδυνο» το κράτος.

Την ίδια στιγμή οι ακροαριστερές βουλευτίνες των Δημοκρατικών Ιλχάν Ομάρ και Αλεσάντρια Κορτέζ ετοιμάζουν να κατεβάσουν στο κοινοβούλιο νομοθεσία για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, την οποία αναμένεται να στηρίξουν πολλοί βουλευτές κι από τα δύο κόμματα.
Είναι φανερό πως το σύνολο του συστημικού πολιτικού κόσμου, νιώθει άβολα με τη μη σιωπή του προέδρου των ΗΠΑ για το θέμα της νοθείας σε βάρος του, καθώς περίμεναν να ακολουθήσει τον δρόμο πχ. του Αλ Γκορ και να «προσκυνήσει» μετά την επίδειξη δύναμης στις εκλογές της 3 Νοεμβρίου.

Πλέον τον θεωρούν επικίνδυνο και δεν θέλουν να κάτσει στην εξουσία ούτε τις δύο βδομάδες που του μένουν, καθώς έχει τους Αμερικανούς με το μέρος του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »