Οι δυνάμεις ασφαλείας ακολουθούν «κατά γράμμα» τις εντολές κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων οι οποίοι έχουν δώσει σαφείς εντολές για «κανένα έλεος» στην επιβολή των εξοντωτικών προστίμων , ούτε καν στους καρκινοπαθείς!

Αυτό το κατάλαβε με επώδυνο τρόπο μία καρκινοπαθής η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, ωστόσο σε μπλόκο, αστυνομικός έκοψε πρόστιμα για μετακίνηση εκτός νομού και «υπεραριθμία» σε εκείνη και την κόρη της!

​Συγκεκριμένα η κόρη της καταγγέλλει:

«Εμείς συνεργαζόμαστε από την αρχή με μια νοσηλειακή εταιρεία που παρέχει την υπηρεσία μεταφοράς του ασθενή. Σαν λευκό ταξί. Δεν χρειάζεται ασθενοφόρο. Χρειάζεται ένα όχημα ειδικά διαμορφωμένο για αναπηρικά καροτσάκια, καθώς η μητέρα μου είναι πάνω σε καροτσάκι.

Καθώς επιστρέφαμε από την κλινική της Θεσσαλονίκης στη Βέροια, ήμασταν ο οδηγός, ο συνοδηγός ο οποίος είναι και τραυματιοφορέας, εγώ ως συνοδός στο πίσω κάθισμα και στο πίσω η μητέρα μου πάνω στο καροτσάκι», είπε η Αθηνά, κόρη της καρκινοπαθούς, και συνέχισε

«μας σταματάει η Τροχαία στα διόδια, μας κοιτάει από το παράθυρο κι εγώ είμαι σίγουρη ότι θα μας πει “περάστε, παρακαλώ”, ότι θα μας διευκολύνει δηλαδή. Μας είπε είστε υπεράριθμοι, φέρτε μου τις ταυτότητές σας. “Η κυρία δεν έχει ταυτότητα, έχει βιβλιάριο, γιατί δεν έχει ταυτότητα”.

Τέλοσπάντων, μας λέει πως πρέπει να μας γράψει γιατί είμαστε υπεράριθμοι. Έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα – και στην καρκινοπαθή. Μισή ώρα προσπαθούσαμε να του εξηγήσουμε την κατάσταση. Ήταν τόσο απαθής, όσο και να τους εξηγούσαμε την εμφανέστατη κατάσταση, μας έλεγε “κάντε ένσταση”.

Πάντα έχω μαζί μου μια τσάντα με παραπεμπτικά και εξετάσεις. Φυσικά τα έχουμε καταθέσει όλα στην ένσταση. Ήταν ανένδοτος. Ήταν πολύ λυπηρό. Η μητέρα μου με δύσπνοια να προσπαθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της Τροχαίας, ότι το όνομα του πατέρα της που έχει πεθάνει από το ‘80…».

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό όπου δυνάμεις ασφαλείας κατόπιν κυβερνητικών εντολών εξαντλούν την αυστηρότητά τους στους αδύναμους, καθώς μέχρι στιγμής έχουν κόψει πρόστιμα σε άστεγους, χαμηλοσυνταξιούχους και άπορους για «ψύλλου πήδημα»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »