Ανοίγουν την Δευτέρα 18/1 με εισήγηση των «ειδικών» τα καταστήματα με τη μέθοδο του ραντεβού μέσα στο κατάστημα (click in shop) και του click away. Ανοίγουν επίσης και τα κομμωτήρια και τα μανικιούρ – πεντικιούρ.

Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές τα καταστήματα θα λειτουργήσουν μόνο με click away.

Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιλαμβάνονται η Δυτική Αττική, η Ροδόπη, η Βοιωτία και όλες οι περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς τοπικού lockdown.

Η εισήγηση των «ειδικών» αφορά το σύνολο του λιανεμπορίου και τα κομμωτήρια.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί τους ειδικούς είναι το αν θα ανοίξουν ή όχι οι εκκλησίες.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει άνοιγμα της αγοράς από το βήμα της Βουλής λέγοντας:

«Κάθε μήνας lockdown στοιχίζει στην ελληνική Οικονομία πάνω από 3 δισ. Ευρώ, εξ ου και η ώρα να πάρουμε σταδιακά το ρίσκο της σταδιακής επαναλειτουργίας της οικονομίας, εφόσον το εισηγηθούν οι ειδικοί».

Εξειδικεύοντας στη συνέχεια την αναφορά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως «το click away δούλεψε για ορισμένους κλάδους, όχι τόσο στην ένδυση και την υπόδηση. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο σταδιακό άνοιγμα της Οικονομίας, από Δευτέρα. Το πρόστιμο θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ ώστε να μπορέσουμε να αναθερμάνουμε την οικονομία χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. θέλω να είμαι ξεκάθαρος πως κάθε άνοιγμα της οικονομίας προκαλεί λελογισμένη αύξηση κρουσμάτων». Και αυτό «όσο δεν προσθέτει πίεση στο ΕΣΥ, μπορούμε να το αντέξουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »