Τα σχετικά ρεπορτάζ του pronews.gr επιβεβαιώνει ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό κάποιος που είναι εμβολιασμένος κατά της COVID-19.

Ενώ τα ίδια είπε και ο ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν αναφέροντας πως σύμφωνα με τα δεδομένα των ΗΠΑ 1 στους 100 των ήδη εμβολιασμένων έχουν μολυνθεί ξανά από τον κορωνοϊό ελαφρύτερα. Ωστόσο, ο άνθρωπος που έχει εμβολιαστεί και με τις 2 δόσεις αν νοσήσει θα είναι πολύ ηπιότερα από τον μη εμβολιασμένο.

Δηλώσεις που βάζουν «φωτιά» στα πιστοποιητικά εμβολιασμού που ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα οποία απαιτούσε να υιοθετήσει η ΕΕ, καθώς ένας εμβολιασμένος μπορεί κανονικά να μεταδίδει τον ιό και έτσι δεν μπορούν να «δικαιολογηθούν» τα «προνόμια» τα οποία ζητά η «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων».

Να τονιστεί εδώ ότι το «πράσινο πιστοποιητικό» της ΕΕ δεν είναι το ίδιο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς θα το κατέχει και όποιος έχει αρνητικό τεστ, αλλά και όποιος έχει νοσήσει από κορωνοϊό και όχι μόνο οι εμβολιασμένοι, όπως ήθελε η ελληνική κυβέρνηση (διαβάστε σχετικά εδώ).

Συγκεκριμένα ο Α.Δημόπουλος είπε ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον κορωνοϊό, αλλά σε μικρότερο βαθμό από τους μη εμβολιασμένους, ως εκ τούτου μέχρι να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό συλλογικό επίπεδο ανοσίας, δεν θα πρέπει να έχουμε διαχωρισμούς στα μέτρα.

Εξέφρασε μιλώντας στον ΑΝΤ1την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι άτομα που ανήκουν στη λεγόμενη «παραγωγική ηλικία» (δηλαδή νεότεροι) σπεύδουν να εμβολιαστούν.

Στόχος, συμπλήρωσε, είναι μέσα στους επόμενους δύο μήνες, να έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, πάνω από το 50% του πληθυσμού.

Με αφορμή την άτυχη 44χρονη από την Κρήτη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο κ. Δημόπουλος είπε πως «δεν έχουμε την ευχέρεια να πούμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο της AstraZeneca». Σημείωσε, όμως, ότι κάποιος που παρουσίασε θρομβωτικό επεισόδιο (μία σπάνια ανεπιθύμητη παρενέργεια) μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, μπορεί στη 2η δόση να επιλέξει άλλο εμβόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »