ΟΠρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παρακάμπτει την Κίνα και είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη μπορούν να συνεργαστούν στενά. Ας μην αφήσουμε την Κίνα να γράψει τους παγκόσμιους κανόνες που διέπουν το εμπόριο και την τεχνολογία.

Σε άρθρο για την Washington Post το Σάββατο, ο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να οδηγήσουν τον κόσμο από μια θέση δύναμης για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως ο κοροναϊός, η κλιματική κρίση και η πρόκληση που θέτουν οι «επιβλαβείς δραστηριότητες των κυβερνήσεων της Κίνας και της Ρωσίας».

«Ενώ βρίσκομαι στις Βρυξέλλες, θα συναντηθώ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να συζητήσουμε πώς μπορούν να εργαστούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη σε στενό συντονισμό για τις παγκόσμιες προκλήσεις. Θα επικεντρωθούμε στο να διασφαλίσουμε ότι οι δημοκρατίες της αγοράς, όχι η Κίνα ή οποιοσδήποτε άλλος, θα γράψουν τους κανόνες του 21ου αιώνα σχετικά με το εμπόριο και την τεχνολογία. Και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τον στόχο μιας ολόκληρης Ευρώπης, ελεύθερη και ειρηνική », έγραψε ο Μπάιντεν.

Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της G7 στο Ηνωμένο Βασίλειο που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι εναπόκειται στις κορυφαίες δημοκρατίες να προσφέρουν «μια εναλλακτική λύση υψηλού επιπέδου για την Κίνα για την αναβάθμιση των φυσικών, ψηφιακών και υγειονομικών υποδομών που είναι πιο ανθεκτική και υποστηρίζει την παγκόσμια ανάπτυξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »