‘Ετοιμάζει βρώμικο σχέδιο με την Χαμάς”
Οι Ισραηλινοί είναι αποκαλυπτικοί και ρίχνουν ”βόμβα” για το επόμενο σχέδιο Ερντογάν. Χθες ίσως κανείς δεν παρατήρησε στην ομιλία του Τούρκου Προέδρου για την Αγία Σοφία, την αναφορά που έκανε για το τέμενος Αλ-Ακσά.

“Η αναγέννηση της Αγίας Σοφίας είναι ένας προάγγελος ελευθερίας του Αλ- Ακσά και τα βήματα των μουσουλμάνων αναδύονται ύστερα από μια περίοδο διαλείμματος”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος αργά το βράδυ της Παρασκευής, σε μια αναφορά του στο τζαμί Αλ-Ακσά της Ιερουσαλήμ, το οποίο πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν ότι τελεί υπό κατοχή!

Άρα με λίγα λόγια ο Ερντογάν ετοιμάζει νέα κίνηση, με ”όπλο” τους Παλαιστίνιους, του οποίους ελέγχει και που επιτέλους κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να τους στηρίζουν στην Ελλάδα!

Τι αναφέρει η Jerusalem Post:
”Η Τουρκία δεσμεύεται να «απελευθερώσει to Αλ-Ακσά» αφού μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί”.

”Η ανάσταση της Αγίας Σοφίας είναι τα βήματα της βούλησης των Μουσουλμάνων σε ολόκληρο τον κόσμο.Η ανάσταση της Αγίας Σοφίας είναι η αναβίωση της φωτιάς της ελπίδας των Μουσουλμάνων και όλων των καταπιεσμένων.

Η ομιλία του Τούρκου Προέδρου, η οποία ήταν στα τουρκικά, μεταφράστηκε ελαφρώς διαφορετικά στα αραβικά και στα αγγλικά, προφανώς ως τρόπος απόκρυψης μέρους των πλήρων απόψεων της Άγκυρας σχετικά με το πώς έχει συνδέσει την Αγία Σοφία με μια ευρύτερη ατζέντα.

Στα αραβικά, η ομιλία αναφέρει ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί μέρος της «επιστροφής της ελευθερίας στο Αλ Ακσά», ουσιαστικά σημαίνει ότι το Ισραήλ πρέπει να εκδιωχθεί από τον έλεγχο της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ όπου βρίσκεται το Αλ Ακσά, σημειώνει η Jerusalem Post.

Διάγγελμα Ερντογάν για την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας
Ο Τούρκος Πρόεδρος συνέδεσε την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με την αναβίωση του Ισλάμ από το Ουζμπεκιστάν έως την Ανδαλουσία της Ισπανίας.

Η σύνδεση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί με την Ιερουσαλήμ δείχνει ότι οι φιλοδοξίες της Άγκυρας είναι μέρος μιας μεγαλύτερης ισλαμικής ατζέντας για την περιοχή.

Το κυβερνών κόμμα AKP της Τουρκίας, γράφει η Jerusalem Post, έχει τις ρίζες του στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και η Τουρκία είναι στενός σύμμαχος της Χαμάς στη Γάζα.

Η Χαμάς επίσης έχει τις ρίζες της στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Αυτή η στρατηγική της Τουρκίας επιδιώκει επομένως περισσότερη επιρροή σε ολόκληρη την περιοχή με οργανώσεις και κράτη που ελέγχονται από ομοϊδεάτες της, όπως το Κατάρ και η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας στη Λιβύη.

Η Τουρκία επιδιώκει να αντικαταστήσει τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες της περιοχής, όπως το θρησκευτικό ίδρυμα Αλ Αζχάρ της Αιγύπτου και τον ρόλο του Βασιλείου της Ιορδανίας (του προστάτη των προσκυνημάτων) στην Ιερουσαλήμ, ως ο κύριος καθοριστικός παράγοντας του τι είναι «ισλαμικό»”, καταλήγει το άρθρο της Jerusalem Post.

Οι Τούρκοι εδώ καιρό ασκούν μεγάλη επίδραση στον αραβικό πληθυσμό της Ιερής πόλης λόγω της οθωμανικής κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ, δίνοντας άφθονη βοήθεια και επηρεάζοντας πολιτιστικά τους Άραβες στην περιοχή.

Πανηγυρίζει η Χαμάς: ”Μπράβο στον Ερντογάν για την Αγία Σοφία, ζούμε ιστορικές στιγμές”
Οι Ισραηλινοί κατανοώντας το τι ακριβώς ετοιμάζει ο Ερντογάν, αποφάσισαν μέσω ενός σχεδίου που ετοιμάστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, να βάλουν ανάχωμα στους Τούρκους με την ανακήρυξη αρχικά της «μουσουλμανικής αδελφότητας» ως παράνομης οργάνωσης εντός και εκτός Ισραήλ, (είναι γνωστό ότι η οργάνωση αυτή χρηματοδοτείται από την Άγκυρα και ορισμένα καθεστώτα του Κόλπου), ενώ στη συνέχεια αποφάσισαν να αλλάξουν τη σύνθεση του συμβουλίου που είναι υπεύθυνο για το Τέμενος Αλ Ακσά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »