Ο Ερντογάν πουλάει “προστασία” σε Ουκρανία και άλλες χώρες για αυξήσει την τιμή της χώρας του στα παζάρια με τις ΗΠΑ
Ένα τρομερό παιχνίδι παίζουν οι Τούρκοι με την προσέγγιση της Ουκρανίας και την πιθανή δημιουργία στρατιωτικής βάσης στο Ναγκόρνο, αφού πρώτα “καπέλωσαν” τους Αζέρους στρατηγούς.

“Η Ουκρανία έλαβε λάθος απόφαση όταν αποφάσισε να αγοράσει τουρκικά όπλα, όπως Φρεγάτες, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και άλλα”, εκτιμούν Κινέζοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες που εξέφρασαν την άποψη τους στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Sohu.

 

Πριν λίγες ημέρες έγιναν γνωστές οι προθέσεις της Ουκρανίας να αγοράσει τουρκικές κορβέτες κλάσης ADA και drone διαφόρων τύπων.

Λόγω αυτού του εξοπλισμού, το Κίεβο σκοπεύει να ενισχύσει τις δυνατότητες μάχης των ναυτικών δυνάμεών του στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα. Σύμφωνα με Κινέζους αναλυτές, η ουκρανική ηγεσία έκανε ένα μεγάλο λάθος όταν αποφάσισε να υπογράψει τη συμφωνία της Άγκυρας.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι «υποτίθεται ότι τα τουρκικά οπλικά συστήματα στα χέρια του ουκρανικού ναυτικού θα δημιουργήσουν άμεση απειλή για τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα και στα ρωσικά-ουκρανικά σύνορα».

Οι Κινέζοι ειδικοί δηλώνουν ότι τα τουρκικά οπλικά συστήματα θα έχουν ναι μεν αποτελεσματική ισχύ, αλλά δύσκολα μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στον ρωσικό στρατό.

Ο ρωσικός στρατός έχει στη διάθεσή του μια τεράστια γκάμα τρομερά φονικών όπλων για την εξουδετέρωση κάθε είδους απειλών.

Η ουσία όμως είναι αλλού και αυτό αφορά το ίδιο το γεγονός της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Κιέβου και Άγκυρας, η οποία υλοποιήθηκε σε μια δυσάρεστη στιγμή για τη Ρωσία. «Είναι προφανές ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών του Εύξεινου Πόντου δεν είναι καλή είδηση ​​για τη Ρωσία», πρόσθεσαν οι Κινέζοι δημοσιογράφοι.

Η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, έχει μάλλον συγκεκριμένες σχέσεις με τα υπόλοιπα κράτη της Συμμαχίας,ειδικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Οι Κινέζοι “καρφώνουν” τους Τούρκους αναφέροντας ότι από αυτήν την άποψη, η Άγκυρα επιδιώκει να ενισχύσει την επιρροή της στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα για να αυξήσει την σπουδαιότητα της στο ΝΑΤΟ, παζαρεύοντας στην συνέχεια με τις ΗΠΑ.

“Οι Τούρκοι σχεδιάζουν να επιτύχουν αυτούς τους στόχους με τη βοήθεια της Ουκρανίας, μέσω της οποίας θα προσπαθήσουν να απειλήσουν την θέση της Ρωσίας σε αυτήν την περιοχή. Έτσι, το Κίεβο μετατρέπεται σε πιόνι σε αυτό το υπέροχο παιχνίδι.

Το ίδιο όμως πράττουν οι Τούρκοι και στο Ναγκόρνο με την δράση τους και την παρουσία τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή», πρόσθεσαν Κινέζοι ειδικοί.

Την ίδια περίοδο Ουκρανός διπλωμάτης ζήτησε την έναρξη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Ρωσίας για την επιστροφή της Κριμαίας.

Πρώην εκπρόσωπος της «πλατείας Μαιντάν», που έχει χρίσει και πρεσβευτής της χώρας με το όνομα Ρόμαν Μπεσμέρτι, κάλεσε τις αρχές της χώρας να πραγματοποιήσουν στρατιωτική επιχείρηση για να ανακαταλάβουν την Κριμαία.

Ο Ουκρανός διπλωμάτης ανέφερε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να ανακτήσει τον έλεγχο της χερσονήσου μέσω της ειρηνικής επανένταξης.

«Μετά από πέντε χρόνια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για την επίλυση αυτών των προβλημάτων για την επιστροφή αυτών των περιοχών. Τώρα πρέπει να μιλήσουμε ξεκάθαρα, η επιστροφή αυτών των περιοχών θα γίνει με την βία», τόνισε ο Roman Besmertny.

Οι Τούρκοι παίζοντας ένα τεράστιο παιχνίδι επεμβαίνει σε Συρία, Λιβύη, Ναγκόρνο και Ουκρανία μέσω της συμμαχίας, και εγείροντας ταυτόχρονα μυστικά θέμα για την Κριμαία, θέλουν να “πουλήσουν” όλο αυτό το “πακέτο” σε ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στην ακριβότερη τιμή.

 

Παράλληλα όμως ο Ερντογάν υλοποιεί το δικό του νεο-Οθωμανικό σχέδιο πάνω στα παλαιά “χνάρια” της οριστικά χαμένης αυτοκρατορίας των Τούρκων που τόσα δεινά προξένησε στο παγκόσμιο πολιτισμό.

Το τι θα καταφέρουν στο τέλος είναι γνωστό, διότι κανείς δεν μπορεί να προκαλεί και να κοροϊδεύει τόσους πολλούς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »