Ν.Τραμπ: «Δεν θα μας φιμώσει η Αριστερά»
Το 44% των Αμερικανών στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ και θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αποπομπή του από το Αξίωμα του Προέδρου παρά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Reuters.

Ο Ν.Τραμπ είναι έτοιμος για “καθαρές” αποφάσεις καθώς τα 75.000.000 Αμερικανών ψηφοφόρων ουσιαστικά ψήφισαν το πρόσωπο και αυτά που πρεσβεύει και όχι κάποιον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο και αυτό αποτυπώθηκε και στην δημοσκόπηση καθώς σχεδόν όλοι οι ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι στηρίζουν τον Ν.Τραμπ.

Το σημαντικότερο είναι ότι παρά το ότι ξεκάθαρα καταδίκασε τα επεισόδια με σαφή τρόπο και όπως μάλιστα είπε, όσοι εμπλέκονται σε αυτά θα πρέπει να «πληρώσουν», οι Δημοκρατικοί (της Ν.Πελόζι) και μια μερίδα Ρεμπουπλικανών “βαρώνων” θέλουν να επιμένουν ότι ο Ν.Τραμπ πρέπει να αποπεμφθεί όταν ακόμα και ο Τ.Μπάιντεν τους “άδειασε”.

Τα… σενάρια των Δημοκρατικών

Αυτοί που πνέουν τα μένεα κατά του προέδρου είναι οι Δημοκρατικοί οι οποίοι ψάχνουν τρόπους για αποτροπή δημιουργίας κόμματος από τον Ν.Τραμπ γιατί απλά δεν πρόκειται να τους αφήσει σε “χλωρό κλαρί” και έτσι με προεξάρχουσα την Ν.Πελόζι (ο Τ.Μπάιντεν δεν φαίνεται να επιμένει ή από τώρα “κουράστηκε”) διακινούν σενάρια εναντίον του που όπως έχουμε αναφέρει ακόμα και αν ξεκινούσε μια τέτοια διαδικασία (χρειάζονται τα 2/3 του Κογκρέσου που δεν τα έχουν οι Δημοκρατικοί) και αν τα είχαν η διαδικασία δεν θα τελείωνε πριν το… καλοκαίρι «και… αν»:

Καθαίρεση από το Κογκρέσο πριν από τις 20 Ιανουαρίου: Το βασικό πρόβλημα σε αυτή τη περίπτωση παραμένει η έλλειψη χρόνου αλλά και το γεγονός ότι η Γερουσία εξακολουθεί να ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους. Με δεδομένο ότι χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία και στα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου, παραμένει αμφίβολο αν οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές θα στηρίξουν μαζικά την καθαίρεση του Τραμπ.

Ενεργοποίηση της 25ης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος: Με βάση αυτό το σενάριο, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς διαθέτει τη δυνατότητα να συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο για να αποφασιστεί με ψηφοφορία αν η ψυχολογική κατάσταση του προέδρου του επιτρέπει να εκπληρώσει τα συνταγματικά του καθήκοντα. Οι περισσότερες φωνές από το Δημοκρατικό στρατόπεδο ζητούν την ενεργοποίηση αυτής της τροπολογίας. Παρόλα όμως αυτά, ο χρόνος παραμένει πρόβλημα και σε αυτή την περίπτωση, καθώς υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί μια εβδομάδα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Με δεδομένο ότι αυτή η τροπολογία δεν έχει ποτέ ενεργοποιηθεί υπάρχουν και ορισμένες νομικές «γκρίζες ζώνες», οι οποίες ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Για παράδειγμα, παραμένει ασαφές το αν οι υπηρεσιακοί υπουργοί θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν, καθώς ο διορισμός τους δεν έχει επικυρωθεί από τη Γερουσία.

Καθαίρεση στο Κογκρέσο μετά τις 20 Ιανουαρίου: Ένα άλλο σενάριο, το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι αυτό της καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ μετά την ολοκλήρωση της προεδρικής του θητείας. Σε αυτή τη περίπτωση τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα, καθώς οι Δημοκρατικοί θα ελέγχουν και τα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου. Αυτή η καθαίρεση δεν θα έχει μόνο συμβολική σημασία αλλά θα έχει και πολιτική ουσία, καθώς θα ισοδυναμεί με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μπορεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για κανένα ομοσπονδιακό αξίωμα.

Έτοιμος για δημιουργία δικής του πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης ο Ν.Τραμπ: “Δεν θα μας φιμώσει η Αριστερά”

Ο Ν.Τραμπ κατηγόρησε χθες Παρασκευή τη διεύθυνση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «απαγορεύει» την «ελευθερία του λόγου», λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται μόνιμα η λειτουργία του προσωπικού του λογαριασμού (@realdonaldtrump), λόγω παραβίασης των κανονισμών της πλατφόρμας και της ανησυχίας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα συνέχιζε να «υποκινεί» τη βία, μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την Τετάρτη!

«Όπως προειδοποιούσα εδώ και πολύ καιρό, το Twitter πάει ολοένα πιο μακριά στην απαγόρευση της ελευθερίας του λόγου», υποστήριξε ο Τραμπ σε νήμα αναρτήσεών του στον επίσημο λογαριασμό της προεδρίας (@POTUS). Κατηγόρησε «υπάλληλους του Twitter» ότι «σε συντονισμό με τους Δημοκρατικούς και τη ριζοσπαστική αριστερά» ανέστειλαν τη λειτουργία του λογαριασμού του για να «φιμώσουν» τον ίδιο όπως και «εσάς, τους 75.000.000 μεγάλους πατριώτες που με ψηφίσατε».

Διατράνωσε ότι δεν θα επιτρέψει να «μας φιμώσουν» και, αφού έκρινε ότι η εταιρεία προωθεί «πρόγραμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς», πρόσθεσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »