Oι ρωσικές δυνάμεις έκλεισαν αργά το βράδυ το «δαχτυλίδι θανάτου» γύρω από τις ουκρανικές δυνάμεις που πολεμούν στο κέντρο και στα δυτικά του Μπάκχμουτ καθώς συναντήθηκαν σε κοινό σημείο σε δυτική συνοικία της πόλης ερχόμενες από βόρεια από την Χρόμοβε και από νότια από το σοβιετικό μνημείο του Mig-17.

Πλέον οι Ουκρανοί έχουν μόνο δύο επιλογές σύμφωνα με την Ομάδα Wagner: Είτε να παραδοθούν είτε να συνεχίσουν να μάχονται μέχρι να χαθούν ενώ τα πυρομαχικά τους τελειώνουν.

Οι μάχες στο κέντρο του Μπάκχμουτ εξελίσσονται άσχημα για αυτούς, καθώς οι Ρώσοι διείσδυσαν και σε άλλες λεωφόρους αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν κι άλλο προς το εσωτερικό της πόλης

Η Ομάδα Wagner έχει κατορθώσει να διασπάσει τις ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες πλέον δεν πολεμούν ως ενιαίο σύνολο αλλά ως ξεχωριστά τμήματα που περικυκλώνονται.

Οι ουκρανικές επικοινωνίες δείχνουν πως οι Ουκρανοί βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς οι συνομιλίες τους αναφέρουν ότι «ζούμε μία κόλαση».

Οι δύσκολες για τους Ρώσους συγκρούσεις, διεξάγονται στο βιομηχανικό συγκρότημα ΑΖΟΜ το οποίο έχει ένα μέγεθος όσο 200 ποδοσφαιρικά γήπεδα ενώ είναι αναπτυγμένο σε τουλάχιστον πέντε υπόγεια επίπεδα.

Κάποιες από τις σήραγγες του ΑΖΟΜ λέγεται πως φτάνουν μέχρι τα ορυχεία του… Σολεντάρ!

Πρόκειται για ένα «θαύμα» της σοβιετικής πολεμικής αρχιτεκτονικής. Οι Σοβιετικοί είχαν μετατρέψει έτσι πολλά βιομηχανικά συγκροτήματα γιατί πάντα φοβόντουσαν μία ΝΑΤΟϊκή εισβολή και αποσκοπούσαν στο να την επιβραδύνουν μέχρι να την καταστρέψουν με μία μεγάλη αντεπίθεση.

Αμέσως μετά το Μπάκχμουτ ακολουθεί το Τσάσιβ Γιαρ το οποίο είναι ένα μικρότερο φρούριο αλλά έχει μεγάλη συγκέντρωση ουκρανικών δυνάμεων.

Ήδη οι Ρώσοι το έχουν θέσει υπό έλεγχο πυρός μέσω μίας μεγαλύτερης, δευτερεύουσας «λαβίδας» που σε αυτή την φάση εμποδίζει τους Ουκρανούς να επιτεθούν πισώπλατα στις δυνάμεις των Ρώσων που βρίσκονται στο δυτικό Μπάκχμουτ εφαρμόζοντας τα διδάγματα της Ιστορίας από την μάχη του Στάλινγκραντ.

Πολλοί θεωρούν πως οι Ρώσοι όλους αυτούς τους μήνες επέλεξαν μία τακτική βραδείας προέλασης στο Μπάκχμουτ για να ελαχιστοποιήσουν τις δικές τους απώλειες και να αυξήσουν τις ουκρανικές.

Οι Ουκρανοί θεωρείται ότι έχουν χάσει πάνω από 70.000 άνδρες στο Μπάκχμουτ και συνεχίζουν να αποστέλλουν ενισχύσεις καθώς η πόλη αυτή έχει τεράστια στρατηγική σημασία.

Είναι ο «ομφαλός» του μετώπου του Ντόνμπας. Τέσσερις αυτοκινητόδρομοι και τρεις σιδηροδρομικές γραμμές διέρχονται από εκεί.

Υπάρχει λόγος που το Κίεβο ανάλωσε τόσες χιλιάδες στρατιώτες.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »