Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» το Κίεβο από το πρωί και ισχυρές εκρήξεις ακούγονται από το κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Το κέντρο του Κιέβου χτυπήθηκε από ρωσικά drones ιρανικής κατασκευής Shahed 129.

Το Ιράν προμήθευσε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, η οποία τα χρησιμοποιεί για να πλήττει τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές.

Ο Vitaliy Bunechko, επικεφαλής της περιοχής Zhytomyr, η οποία βρίσκεται δίπλα στο Κίεβο, προειδοποίησε στο Telegram ότι μπορεί να υπάρξει ένα δεύτερο κύμα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο Κίεβο.

 

 

 

Την ίδια στιγμή στο Μπάκχμουτ τα πράγματα εξελίσσονται πολύ άσχημα για τους Ουκρανούς ενώ πολλοί από αυτούς παραδίνονται κατά δεκάδες.

Υπάρχουν αναφορές πως οι Ουκρανοί μόνο στο μέτωπο του Μπάκχμουτ έχουν χάσει πάνω από 10.000 άνδρες και απομένουν άλλες 20 με 25.000 μέσα στον αστικό ιστό της πόλης.

 

 

Η ουκρανική άμυνα στο Bakhmut δείχνει να καταρρέει με τις ρωσικές δυνάμεις να μπαίνουν στο πολεοδομικό συγκρότημα και από τα βορειοανατολικά και να θέτουν τις βάσεις για τον έλεγχο της μισής πόλης.

Παράλληλα οι δυνάμεις Wagner καθαρίζουν το Opytne και συνεχίζουν να μπαίνουν στον Bakhmut και από τα ανατολικά.

Οι συγκρούσεις διεξάγονται κατά μήκος της οδού Fedora Maksymenka. Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο του εργοστασίου Artwinery.

Οι Ουκρανοί απελπισμένοι αναφέρουν πως «οι Ρώσοι έρχονται απ’ όλες τις πλευρές».

Οι ουκρνανικές άμυνες κατά μήκος της οδού Pervomaiska έχουν διασπαστεί. Οι μάχες διεξάγονται σε όλη την οδό Fedor Maksimenko, καθώς και σε τμήματα της οδού Vatutin και της οδού Shchedrogo.

Οι δυνάμεις «Wagner» συνεχίζουν να επιχειρούν βόρεια και νότια της οδού Fedor Maksimenko. Ομάδες επίθεσης “Wagner” κινούνται επίσης κατά μήκος της λωρίδας Pervomaiska προς την κατεύθυνση της οδού Dobroljubova.

Στο Σολεντάρ οι μάχες μέσα στην πόλη είναι εξίσου σφοδρές και πλέον οι Ρώσοι εκκαθαρίζουν κάθε κτίριο ξεχωριστά.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »