Επίσημες δηλώσεις από την Άγκυρα – Έβγαλαν & χάρτη!
HToυρκία και επίσημα είναι ο ”Δούρειος Ίππος” της Κίνας στην περιοχή. Ο Ερντογάν αλλάζει τις συμμαχίες σαν τις φανέλες και αφού ”άδειασε” ΗΠΑ και Ρωσία, στρέφεται προς το Πεκίνο.

Η σχέση με την Ρωσία είναι καθαρά ευκαιριακή, με τις ΗΠΑ δεν υπάρχει καμία ελπίδα να τα ξαναβρούν και πλέον οι Τούρκοι στρέφονται προς το Πεκίνο. Αυτές τις κινήσεις πρέπει να τις δουν ορισμένοι και στην Ελλάδα. Η Αθήνα δεν πρέπει να εμπιστευθεί την Κίνα, καθώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας! Από που και ως που για παράδειγμα ο Κινέζος συναντήθηκε με την ΠτΔ;
Οι Τούρκοι θέλουν να ”βυθίσουν” την Διώρυγα του Σουέζ

Δηλώσεις για το περιστατικό με το πλοίο ”Ever Given” έκανε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Adil Karaismailoğlu: “Η πιο κατάλληλη διαδρομή που μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση στο Σουέζ, είναι ο κεντρικός διάδρομος που ξεκινάει από την Κίνα, μετά διέρχεται από την Κασπία, στη συνέχεια φθάνει στην περιοχή του Καυκάσου και μετά καταλήγει στη Τουρκία!”

Προφανώς και μιλάει για τον ”Δρόμου του Μεταξιού”, ένα project που ”ακυρώνει” τα σχέδια της Δύσης.

Ο Karaismailoğlu δήλωσε ”ότι συνολικά 340 πλοία περίμεναν να διασχίσουν το κανάλι στο Σουέζ λόγω του ατυχήματος, με τις τιμές στο πετρέλαιο σε παγκόσμιο επίπεδο να αυξάνονται.”

 

Ο Karaismailoğlu τόνισε ξανά στη συνέντευξή του, ”ότι τα πρόσφατα γεγονότα αποκάλυψαν για άλλη μια φορά τη σημασία της δημιουργίας εναλλακτικών λύσεων. Ναι, θα το πω ξεκάθαρα, η νέα διαδρομή που ξεκινάει από την Κίνα, είναι πιο οικονομική και ασφαλέστερη. Η Ευρώπη έχει μία τεράστια ευκαιρία μπροστά της, πρέπει να την εκμεταλλευθεί!”

Για αυτό και οι Τούρκοι ”απλώθηκαν” τόσο στην Γεωργία όσο και στο Αζερμπαϊτζάν με σκοπό να λάβουν θέση και αυτοί στα ”κινεζικά γουάν” που έρχονται.

Αυτός ο ”δρόμος” του εμπορίου υπενθυμίζουμε έκανε την βυζαντινή αυτοκρατορία πάμπλουτη και ισχυρή. Με τον τρόπο αυτό, η Τουρκία θα αυξήσει το εξαγωγικό δυναμικό της στην Κεντρική Ασία και θα ενισχυθεί στην περιοχή.

Μάλιστα οι Τούρκοι δημοσίευσαν και χάρτη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »