Ο Υπουργός Άμυνας της Τρίπολης ανακοίνωσε την κατασκευή «εκπαιδευτικών» στρατοπέδων σε συνεργασία με την Άγκυρα
Ουπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης στη Λιβύη, Σαλάχ Εντίν αλ Ναμρούς [Salah Eddine al-Namrush] ανακοίνωσε την Κυριακή ότι το υπουργείο του σε συνεργασία με τους Τούρκους άρχισε να εφαρμόζει νέα προγράμματα και κατασκευάζει νέα εκπαιδευτικά στρατόπεδα, αναφέρει ιστότοπος της Τρίπολης.

Σε δήλωση του που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αλ Ναμρούς ανέφερε ότι οι συζητήσεις του υπουργείου που διευθύνει βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την τουρκική πλευρά, η οποία στηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης.

«Έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε προγράμματα για την οικοδόμηση των ενόπλων δυνάμεων, την ανάπτυξη του στρατού, την αναδιάρθρωση των δυνάμεων και την ανάπτυξη των τομέων της αεροπορίας, της ναυτικής άμυνας, των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων και των ειδικών δυνάμεων», πρόσθεσε ο Αλ Ναμρούς.

Διευκρίνισε ότι «το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο εξοπλίστηκε στα προάστια της πρωτεύουσας, Τρίπολη, και ότι η προτεραιότητα είναι στην κατασκευή του που θα γίνει σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Θα αποφοιτούν οι νέες δυνάμεις που θα συμμετέχουν στην υποστήριξη της άμυνας της Τρίπολης, όπως αναφέρεται.

Την Παρασκευή, ο Αχμέτ αλ Μισμάρι, εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, που διοικείται από τον Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Προεδρίας της κυβέρνησης της Τρίπολης Αχμέτ Μαϊτίκ σχετικά με την παραγωγή και εξαγωγή του πετρελαίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »