Στα ”χέρια” του Χαφτάρ πόλη στρατηγικής σημασίας
Συνεχίζεται η αντεπίθεση του LNA, καθώς πριν λίγο ”έπεσε” στα χέρια του Χαφτάρ η στρατηγικής σημασίας περιοχή Ramla.

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του Χαφτάρ έριξαν τρία τουρκικά UAV, ενώ σκοτώθηκαν 73 μισθοφόροι σκοτωθεί τις τελευταίες 42 ώρες!

Ταυτόχρονα, παρά τις κατηγορηματικές αρνήσεις από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχετικά με την παρουσία του ρωσικών όπλων στη Λιβύη, πριν από λίγες ώρες ένα αεροσκάφος που ανήκει στο Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας προσγειώθηκε σε μια από τις αεροπορικές βάσεις που ελέγχονται από τον στρατό του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές πληροφοριών, ήταν ένα ρωσικό αεροσκάφος Tu-154M με αριθμό RA-8515, το οποίο απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Khmeimim στη Συρία και κατευθύνθηκε νότια αλλάζοντας απότομα πορεία στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο για να προσγειωθεί σε μια από τις αεροπορικές βάσεις της Λιβύης.

Ο Ερντογάν θέλει πολιτικό έλεγχο στη Λιβύη: Σύγκρουση Ευρώπης-Τουρκίας
Οι λόγοι για την εμφάνιση του ρωσικού αεροσκάφους στο έδαφος της Λιβύης είναι ακόμα άγνωστοι και οι εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το εν λόγω γεγονός.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για παράδοση βαρύ οπλισμού στον Χαφτάρ μετά την παρουσία των MIG-29 πριν λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με αρκετές αραβικές πηγές όμως, η Τουρκία άρχισε να αναπτύσσει βαρέα όπλα της στη Λιβύη και συγκεκριμένα εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων T-122 Sakarya, αυτοκινούμενα πυροβόλα T-155 Firtina, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν στις θέσεις των λιβυκών εθνικών δυνάμεων και απομακρυσμένες αεροπορικές βάσεις, στις οποίες σύμφωνα με δυτικούς εμπειρογνώμονες βρίσκονται ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη.

Οι Τούρκοι πανικοβλήθηκαν ειδικά μετά την εμφάνιση πληροφοριών ότι 14 ρωσικά αεροσκάφη μεταφέρθηκαν στη Λιβύη, και αφορούν τους τύπους MiG-29, Su-24 κ.λπ και ετοιμάζουν σχέδιο να τα καταστρέψουν στο έδαφος.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν επικείμενη ρωσο-τουρκική διένεξη μέσω αντιπροσώπων αν δεν επιτευχθεί κάποιους είδους συνεννόηση η οποία δεν είναι εφικτή επί του παρόντος.

Τουρκικές βάσεις στην Τυνησία
Σύμφωνα με λιβυκές πηγές και ΜΜΕ στην ίδια την Τυνησία, κέντρα στρατηγικών μελετών που διοικεί ο γαμπρός του προέδρου της χώρας «Ραφίκ» θεωρούνται ότι περιλαμβάνουν δεκάδες Τούρκους συμβούλους της ΜΙΤ, οι οποίοι διοργανώνουν πολεμικές αποστολές στη Λιβύη και δίνουν οδηγίες στην ηγεσία της χώρας αυτής.

Η Τουρκία εφαρμόζει ένα νέο κίνημα στην αραβική περιοχή της Βορείου Αφρικής, για να προμηθεύει όπλα στη Λιβύη, να μεταφέρει Τζιχαντιστές σε “καυτές περιοχές” ενώ εκπαιδεύει 76 Τυνήσιους ως εμπειρογνώμονες, τους οποίους στη συνέχεια θα τους στείλει στη Λιβύη για να υποστηρίξουν τον Φαγιέζ Σαρράι.

Ουσιαστικά οι ίδιες πηγές μας αποκαλύπτουν ότι έχουμε την επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους της Συρίας και του Ιράκ στην Τυνησία και τη Λιβύη, τονίζοντας ότι η Τουρκία “χειραγωγεί” την εθνική ασφάλεια της Τυνησίας και τη συμμετοχή του κράτους αυτού σε περιφερειακούς πολέμους.

Αποκαλύψεις από Κάιρο: Σχέδιο Ερντογάν από Λιβύη μέχρι Σαχέλ & Σαχάρα
Υπενθυμίζει επίσης την δημιουργία ενός νοσοκομείου που έγινε με χρήματα του Κατάρ στα σύνορα Τυνησίας-Λιβύης, το οποίο προορίζεται να δεχτεί τις πολιτοφυλακές του Σαράι στις μάχες κατά των δυνάμεων του Χαφτάρ.

Μιλάμε για “εργοστάσιο” κανονικό έχει ανοίξει η Άγκυρα σε Τυνησία και Λιβύη για την προώθηση του σχεδίου της περί επέκτασης του ισλαμικού κράτους, υλοποιώντας αυτό που δεν μπόρεσε η Αραβική Άνοιξη το 2011.

Ποιος θα σταματήσει όμως αυτά τα βρώμικα σχέδια των Τούρκων που έχουν ήδη επεκταθεί και σε πολλές άλλες χώρες της Αφρικανικής ηπείρου ; Έχουμε δυστυχώς πολλές δηλώσεις και ουσία μηδέν από όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »