Επισπεύδουν την ήττα τους στη Συρία οι Τούρκοι

Οτουρκικός στρατός ξεκίνησε μια νέα επίθεση στις θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού στη βορειοανατολική Συρία, παραβιάζοντας εκ νέου την κατάπαυση του πυρός και επισπεύδοντας απ’ ότι φαίνεται τη νέα ήττα του τουρκικού καθεστώτος. Οι επιχειρήσεις χαρακτηρίστηκαν από αποτυχία καθώς δεν αναφέρθηκαν απώλειες Σύριων ή Κούρδων, ενώ οι Τούρκοι δεν σημείωσαν καμία πρόοδο.

Σύμφωνα με αναφορές από το πεδίο, ο τουρκικός στρατός, μαζί με τους συμμάχους του, εξαπέλυσε βολές πυροβολικού και πυραύλους με στόχο τις άμευνες του Συριακού Αραβικού Στρατού γύρω από το μέτωπο του Abu Rasin στη δυτική Χασάκα..

”Πέφτουν” τουρκικά κορμιά παντού – Εξαϋλώθηκαν δυνάμεις των ΤΕΔ στη Συρία – Προειδοποιούν με ”κόλαση” πυρός οι Κούρδοι

Πηγές από το Συριακό Στρατό αναφέρουν πως προς το παρόν δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, ο τουρκικός στρατός στόχευσε επίσης τις Μονάδες Προστασίας των Κούρδων (YPG) που διατηρούν θέσεις γύρω από το μέτωπο Ταλ Ταμρ.

Παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη βορειοανατολική Συρία, η Τουρκία και οι τζιχαντιστές σύμμαχοί της (με τους οποίους βρίσκονται επίσης σε διαμάχη για τον έλεγχο της Ιντλίμπ) εξακολουθούν να παραβιάζουν τη συμφωνία στοχεύοντας τόσο τον συριακό στρατό όσο και τις δυνάμεις YPG στις επαρχίες Αλ-Χασάκα και Αλ-Ράκκα.

Εκτός από την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να δημιουργεί νέα παρατηρητήρια σε κατεχόμενες περιοχές των παραπάνω επαρχιών.

Παράλληλα, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, αγνώστου ταυτότητας μη επανδρωμένα αεροχήματα, που πιστεύεται ότι είναι είτε ρωσικά είτε συριακά, σπάσανε τις άμυνες των τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με αναφορές από τη βορειοδυτική Συρία, ένας αριθμός αεροσκαφών επιτέθηκε στους τζιχαντιστές αντάρτες στην πεδιάδα του Al-Ghaab και στην περιοχή Jabal Al-Zawiya, προκαλώντας απώλειες στις τάξεις του Hay’at Tahrir Al-Sham (HTS, πρώην Al-Nusra) και των συμμάχων τους.

Αυτή η επίθεση ήταν μεγαλύτερης κλίμακας από τη χθεσινή επίθεση, η οποία είχε ως στόχο ορισμένα οχήματα που κινούνταν στη βόρεια περιοχή της πεδιάδας Al-Ghaab.

Σύμφωνα με το Al-Masdar News ο στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν, αν αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από συριακές ή/και ρωσικές δυνάμεις, ωστόσο το πιθανότερο είναι οι ρωσικές και συριακές ένοπλες δυνάμεις να κρύβονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις, καθώς ο SAA ανακοίνωσε επιχειρήσεις κατά θέσεων τζιχαντιστών στην ίδια περιοχή.

Ταυτόχρονα, οι τζιχαντιστές συνεχίζουν να μεταφέρουν ενισχύσεις στις πρώτες γραμμές της Ιντλίμπ, καθώς προετοιμάζονται για κλιμάκωση των συγκρούσεων στην περιοχή Jabal Al-Zawiya.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »