Σε
Σε φάση οξείας και μακράς πολιτική κρίσης εισέρχονται οι ΗΠΑ, καθώς οι πολιτείες στις οποίες υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις νοθείας κατά του Ντόναλντ Τραμπ έβγαλαν δύο διαφορετικά σετ εκλεκτόρων(!), ένα που ψήφισε υπέρ του Τζο Μπάιντεν κι ένα που ψήφισε υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα αυτό συνέβη στις πολιτείες της Πενσιλβάνια, του Μίσιγκαν, της Τζώρτζια, της Αριζόνα, του Ουισκόνσιν, της Νεβάδα και του Νέου Μεξικού. Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο οι πολιτείες έδειξαν ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση τουλάχιστον της μισής Αμερικής, η οποία θεωρεί ότι κέρδισε με νοθεία, κάτι που δημιουργεί σοβαρά ζητήματα για το μέλλον, όχι μόνο της προεδρίας του, αλλά και της ίδιας της υπερδύναμης.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η έρευνα εναντίον του γιου του για διαφθορά.

Ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ βλέποντας πως ένα μεγάλο μέρος των Αμερικανών δεν τον θεωρεί νόμιμο πρόεδρο χθες, σε μία αποκρουστική εικόνα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας τα πράγματα χειρότερα και πολώνοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Αυτή είναι ακραία θέση, που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ μέχρι τώρα», «ο απερχόμενος πρόεδρος αρνείται να σεβαστεί τη βούληση του λαού, να σεβαστεί το κράτος του δικαίου, να τηρήσει το Σύνταγμά μας», πρόσθεσε ο Μπάιντεν και προέτρεψε τους Αμερικανούς να «γυρίσουν τη σελίδα» της εποχής του Τραμπ.

«Η φλόγα της δημοκρατίας άναψε σε αυτήν τη χώρα πολύ καιρό πριν. Και ξέρουμε ότι τίποτα, ούτε μια πανδημία, ούτε η κατάχρηση εξουσίας, μπορεί να σβήσει αυτήν τη φλόγα. Στη μάχη για την ψυχή της Αμερικής, η δημοκρατία υπερίσχυσε», είπε ο Μπάιντεν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »