Να “θυμηθεί” η Άγκυρα τι έγινε στην ιστορία, όταν προσπάθησε να τα βάλει με τη Ρωσία
Ηκίνηση του τούρκου προέδρου να στηρίξει την Ουκρανία στο ζήτημα της Κριμαίας, φαίνεται πως έχει εοργίσει τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Το Κρεμλίνο, στέλνει αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα σύμφωνα με το OPEN.

 

 

«Η Τουρκία ενδιαφέρεται να βρεθεί η Κριμαία στην παρακμάζουσα και διαλυόμενη Ουκρανία με την προοπτική μελλοντικής απόκτησης κάποιων εδαφικών κερδών», ανέφερε στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Γκεόργκι Μουράντοφ, ειδικός αντιπρόσωπος της Κριμαίας στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ο απατηλός χαρακτήρας αυτών των υπολογισμών έχει αποδειχθεί ιστορικά, καθώς αυτοί ακριβώς οδήγησαν τους Οθωμανούς ηγέτες στην συντριβή», σημείωσε στο κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι ο Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος υπήρξε διπλωμάτης καριέρας, ήταν πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, όπου έχει μάλιστα μείνει αξέχαστος για τις αιχμηρές δηλώσεις του για το ρόλο της Τουρκίας, την εισβολή και κατοχή εδαφών της Μεγαλονήσου.

Ο Γκεόργκι Μουράντοφ όχι μόνο υπενθύμισε εμμέσως πλην σαφώς τις ρωσοτουρκικές συγκρούσεις ειδικά στη λεκάνη του Ευξείνου Πόντου και για το έδαφος της Κριμαίας, αλλά παρότρυνε την τουρκική ηγεσία να θυμάται ότι όποιος επιτρέψει στον εαυτό του να ξεχάσει την ιστορία, στερείται μέλλοντος.

Η Τουρκία και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Ερντογάν, έχει αναφέρει στο παρελθόν πως δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την Κριμαία, ως κομμάτι της Ρωσίας. Παράλληλα στηρίζει με στρατιωτικό εξοπλισμό το Κίεβο, σε μία προσπάθεια να γίνει στην Κριμαία, ό,τι συνέβη πριν λίγο καιρό στο Αρτσάχ, πραγματοποιώντας μία ακόμη “ευθεία” πλέοιν επίθεση στη Μόσχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »