Διεκδικεί μερίδιο στους υδρογονάνθρακες ο Τούρκος πρόεδρος
ΟΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με νέες του δηλώσεις επαναλαμβάνει ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας, ενώ επέκτεινε τις διεκδικήσεις του στην Ανατολική Μεσόγειο, ζητώντας ανοικτά συνεργασία για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Αγιά Σοφιά: Πως θα αντιδράσει η UNESCO – Τι λένε ειδικοί στο
Σε συνέντευξή του ο Τούρκος Πρόεδρος επαναλαμβάνει ότι το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας είναι εσωτερικό, ενώ αναφέρεται και στην ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας αποτελεί η Αγία Σοφία, επιμένει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στη μετατροπή της σε τζαμί.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, συνεχίζει να τις απορρίπτει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχουν καμία αξία. «Η τελική απόφαση σχετικά με το καθεστώς της Αγίας Σοφίας δεν ανήκει σε κανέναν άλλον εκτός από τον τουρκικό λαό. Είναι εσωτερικό μας ζήτημα» σημειώνει και καλεί όλους να σεβαστούν την απόφαση.

Στη συνέντευξή του που δημοσιεύει η Sabah, αναφέρεται και στην Ανατολική Μεσόγειο τονίζοντας ότι οι υδρογονάνθρακες που εκτιμάται ότι βρίσκονται στην περιοχή «αποτελούν ευκαιρία για όλη την περιοχή».

«Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για κάθε πρόταση που στηρίζεται στην συνεργασία και τον δίκαιο μοίρασμα» προσθέτει.

«Λέω ξεκάθαρα ότι δεν θέλουμε εντάσεις στη Μεσόγειο, που είναι ιστορικά το λίκνο διαφορετικών πολιτισμών» σημειώνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »