Έντονη κινητικότητα – ”Κόλαση” πυρός από τις Αιγυπτιακές ΕΔ
Όπως σας ανέφερε χθες πρώτο το Πενταπόσταγμα, η Αίγυπτος ξεκίνησε μεγάλες ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Λιβύη, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία.

Οι αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται να ενοχλήθηκαν και βάλθηκαν να δείξουν στον Ερντογάν ότι εκτός από τη στεριά, ελέγχουν και τις θάλασσες της περιοχής. Σύμφωνα με αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, ο στόλος της Αιγύπτου έχει βγει στα ανοιχτά για ασκήσεις.

Πριν δύο ημέρες το τουρκικό πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει πολεμικές αεροναυτικές ασκήσεις, μεγάλης κλίμακας, ανοιχτά της Λιβύης. Στις ασκήσεις θα συμμετέχουν 17 μαχητικά αεροσκάφη και 8 πολεμικά πλοία.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για «μεγάλη ναυτική άσκηση στα δυτικά της χώρας», κάτι που φέρνει τον Αιγυπτιακό στόλο σε απόσταση πνοής από τον τουρκικό.

Αίγυπτος: Πλησιάζει η «μητέρα των μαχών» με Τουρκία στη Λιβύη
Ο Ερντογάν όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της ”γειτονικής” χώρας ενοχλήθηκε. Μάλιστα οι Τούρκοι αναφέρουν πως πρόκειται για επιθετικές κινήσεις από τον Σίσι και ότι σύντομα θα υπάρχει απάντηση!

O πόλεμος της Λιβύης βαθμιαία ξεπερνά το επίπεδο μιας τοπικής εμφύλιας διαμάχης και μετατρέπεται σε στρατιωτική αντιπαράθεση μεγάλης κλίμακας μεταξύ τακτικών ενόπλων δυνάμεων. Επιπλέον, όχι μόνο χερσαίες δυνάμεις και πολεμικά πλοία,αλλά και οι στόλοι των αντιπάλων χωρών άρχισαν να εισέρχονται στην “εξίσωση” αυτής της σύγκρουσης.

Το σκηνικό έχει “βαρύνει” στην περιοχή με υπαιτιότητα της τουρκικής πλευράς, η οποία καταπατά κάθε διεθνή νόμο που υπάρχει ενώ ταυτόχρονα απειλεί προς πάσα κατεύθυνση. Αν δεν έχουμε διεθνή παρέμβαση το επόμενο διάστημα, η όλη κατάσταση στην περιοχή μπορεί να “εκτροχιαστεί” πολύ άνετα σε κάτι πολύ πιο “αναβαθμισμένο” που θα απειλεί ολόκληρη την Α.Μεσόγειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »