Μιλώντας για την τρέχουσα ενεργειακή κρίση, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξήγγειλε την υποχρεωτική μείωση στην χρήση ηλεκτρικής ενέργειας:

Βλέπουμε ότι υπάρχει παγκόσμια έλλειψη ενέργειας. Επομένως, ό,τι και να κάνουμε, ένα είναι σίγουρο -πρέπει να εξοικονομήσουμε ηλεκτρική ενέργεια, αλλά πρέπει να την εξοικονομήσουμε με έξυπνο τρόπο […] Θα προτείνουμε έναν υποχρεωτικό στόχο για την μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας στις ώρες αιχμής. Και θα συνεργαστούμε πολύ στενά με τα κράτη-μέλη για να το πετύχουμε αυτό.

 

Ήδη, οι Ελβετοί απειλούνται με πρόστιμα (από 30 έως 3.000 ελβετικά φράγκα) αλλά και με σύλληψη και φυλάκιση μέχρι τρία έτη, αν χρησιμοποιήσουν «υπερβολική» θέρμανση αυτόν τον χειμώνα.

Αν, δηλαδή, ρυθμίσουν τον θερμοστάτη φυσικού αερίου πάνω από τους 19°C, και ζεστάνουν νερό σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 60°C!

Οι κυρώσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες για όσες εταιρείες κοινής ωφελείας και μεγάλες επιχειρήσεις παραβιάσουν τους κανόνες για δελτίο στην ενέργεια.

Μάλιστα, ο Ελβετός υπουργός Οικονομικών, Γκάι Παρμελίν, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει η αστυνομία «επιτόπιους ελέγχους» προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τους παραβάτες.

Με ανάλογες κυρώσεις (πρόστιμα που μπορούν να φτάσουν και τα 600.000 ευρώ!) απειλούνται και οι ισπανικές επιχειρήσεις που θα τολμήσουν να κατεβάσουν την θερμοκρασία των κλιματιστικών μονάδων τους κάτω από τους 27°C ή να την ανεβάσουν πάνω από τους 19°C.

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα τίθεται σε εφαρμογή ένα άτυπο (;) ενεργειακό πιστωτικό σκορ – αρχικά για τον δημόσιο τομέα και στην συνέχεια και για τον ιδιωτικό.

Οι δημόσιες επιχειρήσεις θα υφίστανται κυρώσεις (λιγότερες προσλήψεις, μη ένταξη στην κινητικότητα κ.ά) όταν δεν συμμορφώνονται με τις ενεργειακές οδηγίες και θα επιβραβεύονται όταν συμμορφώνονται (κίνητρα – αντικίνητρα).

Ένα ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης της κατανάλωσης ενέργειας θα ελέγχει την επίτευξη ή μη των στόχων!

Στο πεδίο της κλιματικής «κρίσης», τώρα, ενδεικτικά του αυταρχισμού που απλώνεται πάνω από την Ευρώπη είναι όσα συμβαίνουν στην Ολλανδία.

Η ολλανδική κυβέρνηση απαντάει στις κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων με… βίαιες συλλήψεις!

 

Είναι προφανές ότι στην Ευρώπη η δημοκρατία υποχωρεί προς όφελος ενός αυταρχισμού που «νομιμοποιείται» από τις απανωτές «κρίσεις» και την διαφύλαξη του «κοινού καλού».

Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει.

Η συντονισμένη διαχείριση της πανδημίας ήταν ένα επαρκές προμήνυμα για όσα επρόκειτο ν’ ακολουθήσουν.

Βέβαια, η ευρωπαϊκή μετάβαση στον αυταρχισμό και η προσπάθεια ολοκληρωτικής καθυπόταξης των λαών είναι μια ιστορία πολύ παλαιότερη από την πανδημία.

Σχεδιάστηκε εδώ και πολλές δεκαετίες από μισάνθρωπους παράφρονες και υλοποιείται βήμα προς βήμα από εξίσου μισάνθρωπες κυβερνήσεις-μαριονέτες.

Η πανδημία και η κλιματική/ενεργειακή/επισιτιστική «κρίση» δεν είναι παρά τα διαβόητα σβαμπικά «παράθυρα ευκαιρίας».

Το 2016, ο «ιστορικός και μελλοντολόγος» Χαράρι, ο οποίος γνέθει με μαεστρία στους αργαλειούς του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ το ιστορικο-φιλοσοφικό ντύμα της εξάλειψης του χόμο σάπιενς, μας προειδοποιούσε:

Η ιερή λέξη «ελευθερία» αποδεικνύεται ότι είναι ένας κούφιος όρος χωρίς κανένα συγκεκριμένο νόημα… [Η επιθυμία να βελτιώσουμε την υγεία μας] μπορεί να κάνει τους περισσότερους από εμάς να καταργήσουμε οικειοθελώς τα φράγματα που προστατεύουν την ιδιωτική μας ζωή και να επιτρέψουμε στις κρατικές γραφειοκρατίες και τις πολυεθνικές εταιρείες να αποκτήσουν πρόσβαση στις βαθύτερες πτυχές της. […] Το σύστημα θα αφαιρέσει από τους ανθρώπους την αυθεντία και την ελευθερία τους.

Κατ’ αυτόν, στον 21ο αιώνα, πιθανότατα «οι άνθρωποι θα χάσουν την οικονομική και την στρατιωτική τους χρησιμότητα [εξαιτίας των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης], επομένως το οικονομικό και πολιτικό σύστημα θα πάψει να τους αποδίδει ιδιαίτερα μεγάλη αξία».

Αξία θα έχουν μόνον τα μέλη μιας νέας ελίτ αναβαθμισμένων υπερανθρώπων -όχι οι μάζες.

Και, όπως είναι ευνόητο, ό,τι δεν έχει αξία… αποσύρεται.

Τέτοιο είναι το μέλλον το οποίο σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Για την υλοποίηση αυτού του σκοτεινού σχεδίου εργάζονται μεθοδικά οι πολιτικοί της Δύσης -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, στις οποίες δεν εντάσσεται το εγχώριο πολιτικό προσωπικό- με αντάλλαγμα τον πλούτο και την είσοδο στην κλειστή λέσχη των αναβαθμισμένων υπερανθρώπων.

Γι’ αυτό, σε προηγούμενο άρθρο προειδοποίησα ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην διαχείριση της δίκαιης οργής μας.

Μας περιμένουν πάνοπλοι στην γωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »