Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με δήλωσή του νωρίτερα την Τετάρτη ότι το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 που καταρρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Μπέλγκοροντ επλήγη με δύο

πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από αμερικανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot αλλά δεν ήταν τόσο αυτή η δήλωση η σημαντική όσο η ακόλουθη.

Αλλά αυτό που πλέον έθεσε στην συνέχεια ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε για το που θα φτάσει η ρωσική προέλαση πετώντας τοο μπαλάκι στην Δύση που στέλνει όπλα στο Κίεβο λέγοντας ότι θα είναι τόσο μεγάλη η αποστρατικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία όσο χρειάζεται ώστε να πλήττουν τα όπλα του Κιέβου τις ρωσικές πόλεις.

Δηλαδή όσο μεγαλύτερου βεληνεκούς όπλα χορηγεί στην Ουκρανία η Δύση τόσο πιο βαθιά προς την δύση θα προωθούνται οι ρωσικές δυνάμεις προφανώς με το βλέμμα στους ATACMS. SCALP-EG,κλπ.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία θέλει να διεξαχθεί μια διεθνής έρευνα για το συμβάν. Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για την κατάρριψη του αεροσκάφους τύπου Ilyushin, Il-76 με 74 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και 65 Ουκρανοί στρατιώτες αιχμάλωτοι πολέμου που επρόκειτο να ανταλλαγούν με Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου.

Η Ουκρανία ακόμα προσπαθεί να απολογηθεί επίσημα ζητώντας αποδεικτικά στοιχεία για το ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Η ρωσική Δούμα είχε ανακοινώσει με την σειρά της πως είχε ειδοποιήσει την ουκρανική πλευρά για το αεροσκάφος και για την ταυτότητα των επιβαινόντων.

Πτώματα των 65 Ουκρανών αιχμαλώτων που σκοτώθηκαν μετά από βολή από ένα αμερικανικό α/α σύστημα Patriot PAC-2 στο ρωσικό αεροσκάφος Il-76 μαζί με τις ταυτότητές τους και στα στοιχεία τους, λίγο πριν απελευθερωθούν σε ανταλλαγή με Ρώσους αιχμαλώτους, έχει ήδη δημοσιοποιήσει η Μόσχα.

Αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία

Ο Ρώσος ηγέτης κατά τη συνάντηση με Ρώσους αξιωματούχους αναφέρθηκε και στη μέγιστη όλων των επιδιώξεων της Μόσχας, αυτόν της δημιουργίας ευρείας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης που θα εξασφαλίζει την ασφάλεια της Ρωσίας, αφού η Δύση όλο αυτό το χρονικό διάστημα αρνούνταν τις σχετικές εγγυήσεις.

Ο Putin ξεκαθάρισε ότι η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία θα δημιουργηθεί.

Η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των ρωσικών πόλεων, δήλωσε ο Putin.

«Αυτή η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη θα πρέπει να είναι έτσι και σε τέτοια απόσταση από το έδαφός μας που θα παρέχει ασφάλεια. Θα προστατεύει τις πόλεις μας από όπλα μεγάλης εμβέλειας ξένης παραγωγής, κυρίως, το οποίο χρησιμοποιούν οι ουκρανικές αρχές για να τις βομβαρδίσουν», σημείωσε.

Τόνισε δε ότι ο ρωσικός στρατός θα μετακινήσει την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία μακριά από ζωτικούς ρωσικούς οικισμούς και τώρα «κάνει ακριβώς αυτό».

«Αυτό είναι το κύριο κίνητρο των ανδρών μας, που πολεμούν και διακινδυνεύουν τη ζωή τους, για να υπερασπιστούν την Πατρίδα, να προστατέψουν τον λαό μας», πρόσθεσε.

Θα μετακινήσουμε την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, όσο γίνεται πιο μακριά, είπε χαρακτηριστικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »