Το Τέξας μήνυσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση!
Προβλήματα και μάλιστα σοβαρά, για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν πριν καλά καλά εγκατασταθεί στο οβάλ γραφείο στο Λευκό Οίκο.

Η «κόκκινη» Πολιτεία του Τέξας, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε μήνυση κατά του Τζ.Μπάιντεν κατά της απόφασής του να «παγώσει» τις απελάσεις των παράνομων μεταναστών για 100 ημέρες, μέχρι να διευκρινιστεί, εάν αυτοί χρήζουν διεθνούς προστασίας ή όχι.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton κατέθεσε την μήνυση στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ λέγοντας:

«Σε ένα από τα δεκάδες μέτρα που έχουν σκοπό να βλάψουν το Τέξας και το έθνος στο σύνολό του, η νέα διοίκηση Μπάιντεν έδωσε εντολή στην DHS να παραβιάσει τον ομοσπονδιακό νόμο περί μετανάστευσης και να υπονομεύσει μια συμφωνία, σε συνεργασία με το Τέξας.

Η Πολιτεία είναι στην πρώτη γραμμή άμυνας των νοτίων συνόρων των ΗΠΑ. Αποτυχία στην εφαρμογή του νόμου θα έχει ως συνέπεια την άμεσο κίνδυνο των πολιτών μας, των οργάνων της τάξης.

Η DHS (υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας) έχει από πριν δηλώσει ότι ένα τέτοιο πάγωμα των απελάσεων θα προκαλέσει σοβαρές και δομικές βλάβες στο Τέξας.

Είμαι σίγουρος ότι τέτοιες παράνομες και επικίνδυνες πράξεις δεν πρόκειται να ισχύσουν.

Ο νόμος και η ασφάλεια των πολιτών μας είναι αυτό που θα επικρατήσει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »