Σχέδιο εξόντωσης πληθυσμών και μεταφοράς Τουρκικής καταγωγής κατοίκων
Το τρομερό σχέδιο της ισλαμικής Τουρκίας αποκαλύπτει Ακαδημαικός και ειδικός στα θέματα της χώρας αυτής που έχει προκαλέσει την παγκόσμια κατακραυγή με την στάση τηςπλέον παντού.

“Ο υπερ-εθνικισμός είναι μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία από τον θρησκευτικό εξτρεμισμό”, δήλωσε ο ακαδημαϊκός Δρ Εφράτ Αβίβ.

 

Από την απαρχή της εξουσίας του το 2002, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατηγορείται σταθερά από τους αντιπάλους του ότι επιδιώκει να υπονομεύσει την κοσμική παράδοση της σύγχρονης Τουρκίας με νεο-Οθωμανικά σχέδια.

Ωστόσο, ο Αβίβ είπε ότι η πρόσφατη απόφαση του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης, που διοικείται από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, να ονομάσει ένα πάρκο με το όνομα του Χούσεϊν Νιχάλ Ατσίς «ενός μισάνθρωπου ρατσιστή και αντισημίτη, ο οποίος ήταν ο πιο εξέχων ναζιστής της Τουρκίας, αποκάλυψε τη διαρκή επιρροή των υπερεθνικιστικών ιδεών στη χώρα. Τέτοιες ιδέες έχουν επικίνδυνη ιστορία, είπε ο ακαδημαϊκός.
«Με κίνητρο τα γραπτά του Ατσίς και άλλων αντισημιτικών συγγραφέων, οι Τούρκοι στοχεύουν τους Εβραίους της Ανατολικής Θράκης σε πογκρόμ από τις 21 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 1934. Τα λεγόμενα περιστατικά της Θράκης ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για τη μείωση του ιστορικού εβραϊκού πληθυσμού της Κωνσταντινούπολης, πολλοί από τους οποίους εγκατέλειψαν τη χώρα. Παρ ‘όλα αυτά, αυτόν τον ναζιστή συγγραφέα εξακολουθεί να τον σέβεται η Τουρκία, όπως και κόμματα, όπως το Καλό Κόμμα (İYİ), το οποίο τον αγκαλιάζει «ως σύμβολο τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επανειλημμένα δηλώσει την πρόθεσή του να δημιουργήσει μια «ευσεβή γενιά». Ωστόσο, οι έρευνες κοινωνικής συμπεριφοράς δείχνουν ότι ο υπερβολικά νέος πληθυσμός της χώρας γίνεται λιγότερο θρησκευόμενος.

“Η συνεχιζόμενη δημοτικότητα των υπερεθνικιστικών ιδεών είναι επομένως ο πραγματικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Τουρκία, δήλωσε ο Αβίβ¨τονίζοντας ότι «ενώ άλλες χώρες καταστρέφουν τα αγάλματα των ρατσιστών τους, η Τουρκία συνεχίζει να τους απονέμει τιμή».

Αυτή η ρατσιστική πολιτική εφαρμόζεται ήδη από την Τουρκία στη Β. Συρία και αποτελεί πρόκριμα και για άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με αραβικές πηγές, η «Αραβική Ζώνη», που είχε δημιουργηθεί στο παρελθόν από το καθεστώς Baath, έχει πλέον μετατραπεί σε «Ζώνη Τουρκίας-ISIS».

 

Ουκρανίας: Σφοδρές συγκρούσεις σε όλο το μέτωπο της “Νέας Ρωσίας” (βίντεο, εικόνες)
Ένα βρώμικο παιχνίδι γίνεται ξεκάθαρο. Ένα παιχνίδι που ξεδιπλώνεται ύπουλα μπροστά στα μάτια όλων βήμα προς βήμα… Οι ηθοποιοί είναι «σεβαστοί», έτσι οι ψευδαισθήσεις τους είναι περισσότερες από το αναμενόμενο. Στη Rojava, οι Κούρδοι και οι Σύριοι εκδιώκονται από τη γη στην οποία ζούσαν για εκατοντάδες χρόνια. Αυτή η γη έχει καταληφθεί από την Τουρκία και το ISIS.

Τα δημογραφικά στοιχεία για τα πιο σταθερά και ασφαλή εδάφη της Συρίας αλλάζουν με το κοινό σχέδιο της Τουρκίας και της Κίνας που αφορά την δημιουργία του δρόμου Τουρκίας-ISIS”.

Στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, η κατασκευή 50 χιλιάδων οικιών που κατασκευάστηκαν από τουρκικές εταιρείες ήταν ένα σημαντικό μέρος αυτού του σχεδίου.

Ο πρώτος στόχος αυτού του παζλ είναι η οικοδόμηση κατοικιών για 1 εκατομμύριο πρόσφυγες στη «Ζώνη Ασφαλείας». Εάν δεν αποφευχθεί, αυτές οι πόλεις θα επεκταθούν κατά μήκος των συνόρων.

Η «Ζώνη Τουρκίας / ISIS» που δημιουργήθηκε στη βόρεια Συρία και τη Ροζάβα δεν έχει ολοκληρωθεί. Καθιερώνεται βήμα προς βήμα, μαζί με το σχέδιο του Ερντογάν για επέκταση των τουρκικών συνόρων και της τουρκικής κυριαρχίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »