Εκνευρισμός στην Άγκυρα
Εκνευρισμό στην Τουρκία έχει προκαλέσει το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την απόκτηση 18 γαλλικών Rafale. Στο πλαίσιο αυτό τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης διερωτώνται αν η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο.

Και ο λόγος είναι ότι με την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο, ενώ πέρα από τα Rafale ανησυχία έχει προκαλέσει στην Άγκυρα και η αγορά των Meteor, που είναι πύραυλοι αέρος αέρος μεγάλου βεληνεκούς, αλλά και των Exocet που πλήττουν τα πλοία.

Μιλώντας στο Haber Turk, ο Τούρκος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Οζγκιούρ Τορ αναφέρει ότι ”όταν συζητάμε για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, όλοι αναφέρουν τα 18 μαχητικά της Γαλλίας, τα οποία θα αγοράσει ή τα δικά μας 24 F-35, τα οποία θέλει να πάρει. Είναι σημαντικά αυτά, όμως αυτά που παραβλέπουμε είναι οι πύραυλοι που αγοράζει. Αγοράζει τους πυραύλους Meteor από τη Γαλλία με 400 εκατ. δολάρια. Όπως και τους Exocet.”

Προκλήσεις χθες από Τουρκία

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία έκανε «αισθητή» την παρουσία της στην περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 προχώρησαν σε υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις επέλεξαν να πραγματοποιήσουν προκλητικές υπερπτήσεις, σε τέτοια «προχωρημένη» ώρα, καθώς πριν από λίγα λεπτά μαχητικά της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεψαν πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Ζεύγος τουρκικών F-16 ,πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, σε ύψος 24.000 ποδών, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα.

Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά. Σημειώνεται ότι είναι από τις σπάνιες φορές, που η τουρκική πολεμική αεροπορία πετάει βράδυ πάνω από ελληνικά νησιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »