Επίθεση σε Ντονένtκ και Κριμαία ετοιμάζουν οι Ουκρανοί με την βοήθεια των Τούρκων
Προς ολική στρατιωτική ρήξη φαίνεται ότι οδηγούμαστε μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αφού μεγάλες φάλαγγες με ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα κινούνται με κατεύθυνση τα σύνορα με την Κριμαία.

Γνωρίζουμε βέβαια ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, να έχει εγγυηθεί την ροή εξοπλισμού στην Ουκρανία (όπως έκανε με τους Αζέρους), με την πρόσφατη αμυντική συμφωνία με το Κίεβο.

Οι ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βόλοτυρ Ζελένσκι συνεχίζει να επιδεικνύει επιθετικότητα, καθιστώντας σαφές με κάθε δυνατό τρόπο ότι είναι έτοιμος ακόμα και για πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο ίδιος διέταξε τη συγκέντρωση ισχυρότατων μονάδων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονέντκ και στα σύνορα με την Κριμαία.

Μετά από αυτό, οι πολίτες της Ουκρανίας άρχισαν να καταγράφουν σιδηροδρομικά τρένα και φάλαγγες με στρατιωτικό εξοπλισμό που κινείται σε όλη τη χώρα.

Για παράδειγμα, στην Χερσώνα αναπτύχθηκαν, πυραυλικά συστήματα OTRK 9K79-1 Tochka-U, ρυμουλκούμενα πυροβόλα Howitzers 122 mm D-30A, μεγάλος αριθμός φορτηγών, και όλων των ειδών θωρακισμένων οχημάτων.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 120 άρματα μάχης της Ουκρανίας βρίσκονταν στην περιοχή των συνόρων με τους Ρωσόφωνους, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες, τουλάχιστον τρεις παρτίδες εξοπλισμού μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς, μεταφέροντας έτσι έως και 200 άρματα μάχης στο Ντονένσκ.

“Προφανώς, το Κίεβο δεν είναι μόνο έτοιμο να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας σε δυο περιοχές ταυτόχρονα, αλλά θα χρησιμοποιήσει σχεδόν όλες τις δυνάμεις του για αυτό”, δηλώνει Ρώσος ειδικός.

 

Στα βίντεο μπορούμε να δούμε τη διαδικασία μεταφοράς των αρμάτων μάχης T-64 και T-72 στο Ντονέσνκ με τρένα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό του εξοπλισμού που μεταφέρθηκε στην περιοχή αυτή, το Κίεβο μπορεί να αντιτάξει πλέον πάνω από 300 άρματα μάχης, κάτι που φυσικά δείχνει επίθεση τεράστιας κλίμακας κατά των ρωσόφωνων αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών.

Σήμερα, παρατηρείται επίσης μια πολύ δύσκολη κατάσταση στο Ντονέσνκ αφού συνεχίζεται ο τακτικός βομβαρδισμός των θέσεων των των ρωσόφωνων δυνάμεων, ενώ οι φιλορώσοι χτυπούν επίσης ενεργά την περιοχή όπου βρίσκονται οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προκαλώντας απώλειες.
Λαμβάνοντας υπόψη την επιδείνωση της όλης κατάστασης πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η στρατιωτική επιχείρηση του Κιέβου ενδέχεται να ξεκινήσει εντός αυτού του μήνα.

Παλαιότερες πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι εδώ και μεγάλο διάστημα ευρίσκεται υπό εξέλιξη ένα σχέδιο το οποίο επεξεργάζονται από κοινού Τούρκοι και Ουκρανοί, το οποίο αφορά την πρόκληση κοινωνικής εξέγερσης των Τατάρων στην Κριμαία.

Μιλάμε για ένα σχέδιο ένωσης όλων των μουσουλμανικών πληθυσμών που είναι σε εξέλιξη από την Τουρκία και προσωπικά από τον πρόεδρο Ερντογάν, το οποίο επεκτείνεται και στην γειτονική Μολδαβία και τους Γκαγκαούζους.

Ο Τούρκος πρόεδρος προκρίνει τον εαυτό του ως το προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων, εξοργίζοντας πολλούς μουσουλμάνους ηγέτες άλλων χωρών για ευνόητους λόγους.

Ο Ερντογάν ενδιαφέρεται φυσικά για το σχέδιο της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο ίδιος επιχειρεί να τοποθετήσει όλους τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που ζουν στα γεωγραφικά σημεία όπου κάποτε βρισκόταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπό τον έλεγχο της Άγκυρας, όπως για παράδειγμα οι Τάταροι της Κριμαίας, εξοργίζοντας την Μόσχα.

 

Αν λέμε ξεκινήσει πόλεμος ευρείας κλίμακας στην Α.Ουκρανία και πάρουν μέρος επίσημα οι Ρώσοι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά πλέον με τις ΗΠΑ, οι οποίες ετοιμάζουν άσκηση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια με την παρουσία 35 χιλιάδων στρατιωτών, πολεμικών πλοίων ενώ το μερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) διέσχισε χθες το Στενό του Γιβραλτάρ και εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα, για να κάνει ασθητή την παρουσία του στην Α.Μεσόγειο .

Το USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) το ακολουθούν το πλοίο USS Vella Gulf (CG-72) , το USS Monterey (CG-61) όλα “φορτωμένα” με πυραύλους Κρουζ, μαζί με τα αντιτορπιλικά USS Mitscher (DDG-57), USS Laboon (DDG-58), USS Mahan (DDG-72) και USS Thomas Hudner (DDG-116) και το USS Monterey.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »