Τεράστιες οι ευθύνες της ΕΕ
Τελειώνει πριν καν ξεκινήσει η Επιχείρηση ”ΕΙΡΗΝΗ”, με το Πενταπόσταγμα να επιβεβαιώνεται για όλα όσα έγραφε πριν λίγες ημέρες.

Οι ευθύνες της ΕΕ είναι τεράστιες, με την Ελλάδα να μένει μόνη της με μία φρεγάτα στην περιοχή. Οι Τούρκοι πλέον ανενόχλητοι όπως και πριν για να λέμε την αλήθεια, στέλνουν εμπορικά καράβια και C-130 προς την Λιβύη, ”φορτωμένα” με οπλικά συστήματα, τζιχαντιστές και Τούρκους στρατιώτες.

Αυτή είναι η ΕΕ. Αδιαφορεί πλήρως, ενώ το NATO δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση επί του ζητήματος. Η Αθήνα πλέον θα βγάλει μόνη της τα ”κάστανα από την φωτιά.”

Η Ελλάδα χθες έστειλε αεροσκάφος επιτήρησης κοντά στις ακτές της Λιβύης και ορθώς, αλλά πρακτικά αυτό δεν σημαίνει τίποτε απολύτως. Η Γαλλία απέσυρε τη δική της μονάδα επιφανείας, αφού συμπλήρωσε έναν μήνα εν πλω στη Μεσόγειο.

Τ. Γκιουρντενίζ: “Η Τουρκία θα επιτεθεί στη νέα συνθήκη της Ελλάδας”
Το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, είχε σπεύσει να ενημερώσει ότι η φρεγάτα της ξεκίνησε να περιπολεί στην Αν. Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης ”ΕΙΡΗΝΗ”, αλλά μόνη της. Δηλαδή ένα πολεμικό πλοίο για έναν μήνα περιπολούσε στα νερά της Μεσογείου, μόνο του, για να ελέγξει το εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη!

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές μέχρι τώρα η μόνη φρεγάτα που λαμβάνει μέρος στην Ευρωπαϊκή επιχείρηση είναι η Ελληνική καθώς η Ιταλία πρόκειται να διαθέσει ένα πλοίο γενικής υποστήριξης.

Έτσι μένει μόνη της η φρεγάτα ”ΣΠΕΤΣΑΙ” να περιπολεί με τους φιλότουρκους Ιταλούς στα περίπου 10.000 τετραγωνικά ναυτικά μίλια!

Πρόκειται για ένα απίστευτο ”ναυάγιο”, που δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν έχει συμμάχους, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Θα περιμένουμε από εδώ και στο εξής την στάση της Αιγύπτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »