Νέα πρόκληση
Mετά την Χαμάς και την Μουσουλμανική αδελφότητα και οι Πακιστανοί πανηγυρίζουν για την Αγία Σοφία. Σιγά σιγά λοιπόν φαίνονται ξεκάθαρα οι εχθροί του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Αυτές οι κινήσεις πρέπει να ”ξυπνήσουν” την Ελληνική Κυβέρνηση και θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε κυρώσεις.

Τι ανέφερε Πακιστανός βουλευτής:

“Χαιρετίζουμε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη θαρραλέα απόφασή του σχετικά με το καθεστώς του τζαμιού της Αγίας Σοφίας. Δεν είναι μόνο σύμφωνα με τις επιθυμίες του λαού της Τουρκίας αλλά και ολόκληρου του μουσουλμανικού κόσμου”, δήλωσε ο ομιλητής Chaudhry Pervaiz Elahi, στην συνέλευση της μεγαλύτερης επαρχίας Πουντζάμπ του Πακιστάν.

Πανηγυρίζει η Χαμάς: ”Μπράβο στον Ερντογάν για την Αγία Σοφία, ζούμε ιστορικές στιγμές”
Ο Elahi, μέλος του Μουσουλμανικού Συνδέσμου του Πακιστάν είναι εταίρος του συνασπισμού του Πακιστανού Πρωθυπουργού Imran Khan και αυτό έχει την σημασία του!

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι
Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς επιθεώρησε την Κυριακή το ναό μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι. Ανακοίνωσαν ότι «στο τζαμί της Αγίας Σοφίας, το οποίο θα είναι ανοιχτό για λατρεία πέντε φορές ημερησίως από τις 24 Ιουλίου, δύο ιμάμηδες και τέσσερις μουεζίνηδες θα αρχίσουν να υπηρετούν το έθνος μας και όλους τους πιστούς».

Προάγγελος εθνικών εξελίξεων – Πανηγυρίζει & η Μουσουλμανική Αδελφότητα για την Αγία Σοφία

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Αλί Ερμπάς ξεκαθάρισε ότι δεν θα αλλάξει το όνομα της Αγίας Σοφίας, επειδή «από το 1453 και μετά αποκαλείτο Μεγάλο Τζαμί Αγίας Σοφίας». Μεταξύ άλλων, έγινε γνωστό ότι οι τουρίστες θα μπαίνουν ελεύθερα σε συγκεκριμένες ώρες, χωρίς εισιτήριο, ενώ θα τοποθετηθεί χαλί 14.000 τ.μ. και τα θρησκευτικά σύμβολα που δεν συνάδουν με την μουσουλμανική πλέον ταυτότητα του χώρου θα μεταφερθούν και θα εκτεθούν αλλού.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, θα τοποθετηθούν και ειδικές κουρτίνες οι οποίες θα ανοίγουν κατά τη διάρκεια της προσευχής και στο πάτωμα θα απλωθούν χαλιά τα οποία θα φωτίζονται με ειδικούς προβολείς, ώστε να μην είναι ορατές οι αγιογραφίες από τους πιστούς μουσουλμάνους που θα μπαίνουν για να προσευχηθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »