Τα άρματα μάχης που υποσχέθηκε η Δύση στον Zelensky θα φτάσουν στην Ουκρανία μετά από τρεις με τέσσερις μήνες

Τις διαστάσεις μίας χίμαιρας για πιθανή αντιστροφή του πολέμου στην Ουκρανία προσλαμβάνει η ενίσχυση του ουκρανικού στρατού με άρματα μάχης Leopard και Abrams.
Βέβαια από μόνη της η απόφαση για την εσπευσμένη αποστολή τους στην Ουκρανία συνιστά μία πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση στη σύγκρουση με τη Ρωσία και προδίδει πανικό λόγω των συνεχιζόμενων επιτυχιών της Μόσχας στο επιχειρησιακό κομμάτι.

Τα άρματα μάχης που υποσχέθηκαν στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky θα φτάσουν στο Κίεβο, μετά από τρεις με τέσσερις μήνες, όταν και όπως όλα δείχνουν, τα πάντα θα έχουν κριθεί με τη νίκη της Ρωσίας.

Σε 3 – 4 μήνες η ανάπτυξη των αρμάτων μάχης

Ως πρώτο βήμα η Γερμανία θα διαθέσει 14 άρματα μάχης Leopard 2 A6 από τα αποθέματα που κατέχουν οι ένοπλες δυνάμεις της, ανέφερε το Βερολίνο.
Τα πρώτα γερμανικά τανκς θα φτάσουν στην Ουκρανία εντός τριών μηνών, πιθανότατα πολύ αργά για να αντιμετωπίσουν μια ρωσική επίθεση που όλοι έχουν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να έρθει τον επόμενο μήνα.
Οι ΗΠΑ ακολουθούν στέλνοντας τα M1 Abrams.
Πρόκειται να αποστείλουν 31 άρματα μάχης αξίας 400 εκατ. δολαρίων αλλά και να παράσχουν εκπαίδευση και συντήρηση.
Άλλες χώρες που ενδέχεται να στείλουν Leopards στον πόλεμο κατά της Ρωσίας είναι η Πολωνία, η Ισπανία, η Νορβηγία και η Φινλανδία.

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε ότι τα τανκς που προμηθεύουν οι σύμμαχοι στην Ουκρανία θα καταστραφούν στο πεδίο της μάχης.
Στόχος είναι η Γερμανία και οι εταίροι της να προμηθεύουν δύο τάγματα συνολικού αριθμού 112 Leopards και η κυβέρνηση στο Βερολίνο θα δώσει την άδεια στους συμμάχους να προμηθεύουν τα άρματα μάχης τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Το πακέτο περιλαμβάνει εκπαίδευση στη Γερμανία για ουκρανικά στρατεύματα, επιμελητεία, πυρομαχικά και συντήρηση.
«Αυτή η απόφαση ακολουθεί τη γνωστή μας γραμμή υποστήριξης της Ουκρανίας στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας», δήλωσε ο καγκελάριος Olaf Scholz.
«Ενεργούμε με τρόπο στενά συμφωνημένο και συντονισμένο διεθνώς», σημείωσε.

Δεν είναι μόνο τα άρματα μάχης – Επικίνδυνη κλιμάκωση η Δύση στέλνει στην Ουκρανία και οβίδες ουρανίου

Δεν είναι μόνο τα άρματα μάχης που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία που συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση.
ΗΠΑ και η συλλογική Δύση παραδίδουν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στο Κίεβο, κάτι που θα θεωρηθεί από τη Μόσχα ως χρήση βρώμικων βομβών, δήλωσε ο Konstantin Gavrilov, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες στη Βιέννη για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων.
«Προειδοποιούμε τους δυτικούς χορηγούς της στρατιωτικής μηχανής του Κιέβου να μην ενθαρρύνουν πυρηνικές προκλήσεις και εκβιασμούς καθώς τα μαχητικά οχήματα πεζικού Bradley και Marder, είναι οπλισμένα με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου.
Γνωρίζουμε ότι το τανκ Leopard 2 έχει επίσης τέτοια βλήματα, που οδηγεί σε μόλυνση της περιοχής, όπως συνέβη στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ.
«Εάν το Κίεβο εφοδιαστεί με τέτοια βλήματα για βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, θα το θεωρήσουμε ως χρήση βρώμικων πυρηνικών βομβών κατά της Ρωσίας, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες». δήλωσε ο διπλωμάτης, μιλώντας στο Φόρουμ του ΟΑΣΕ για τη Συνεργασία για την Ασφάλεια.

Ρωσία: Σοβαρές οι συνέπειες – Θα τα κάνουμε παλιοσίδερα

Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov χαρακτήρισε κατάφωρη πρόκληση κατά της Ρωσίας τις πιθανές προμήθειες αρμάτων μάχης Abrams στην Ουκρανία.
Αν οι Αμερικανοί προβούν σε αυτή την ενέργεια, δεν θα μπορέσουν να τη δικαιολογήσουν με το επιχείρημα των «αμυντικών όπλων».
Ο πρέσβης αποκάλυψε τις συνέπειες της παράδοσης του Abrams στην Ουκρανία και υποσχέθηκε ότι όλα τα άρματα μάχης Abrams θα καταστραφούν.
«Αναμφίβολα, εάν αποφασίσουν να στείλουν άρματα μάχης M1 Abrams στο Κίεβο, ο ρωσικός στρατός θα καταστρέψει τα αμερικανικά τανκς μαζί με όλα τα άλλα δείγματα στρατιωτικού υλικού του ΝΑΤΟ», δήλωσε.

«Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για τον πραγματικό επιτιθέμενο στην τρέχουσα σύγκρουση», πρόσθεσε.
Ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ κατηγόρησε επίσης την Ουάσιγκτον για σκόπιμες προσπάθειες να κάνει τη Ρωσία να υποστεί μια στρατηγική ήττα.
Η Ουάσιγκτον «έδωσε το πράσινο φως» στη χρήση αμερικανικού στρατιωτικού υλικού για επίθεση στην Κριμαία, είπε Antonov.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλύπτουν εγκλήματα κατά κατοίκων των περιοχών Donbass, Zaporizhzhia και Kherson, σημείωσε επίσης.
«Ένας αυξανόμενος αριθμός αξιωματούχων και ειδικών στην Αμερική παραδέχονται ότι πρόκειται για έναν πόλεμο αντιπροσώπων με τη Ρωσία», τόνισε.
Οι ΗΠΑ αυξάνουν την κλίμακα της βοήθειάς τους προς την Ουκρανία, ειδικά κατά την περίοδο της στρατιωτικής επιτυχίας της Ρωσίας» επισήμανε.

Υβριδικός πόλεμος – Η Δύση υπερεκτιμά τις δυνατότητές της

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov επανέλαβε ότι αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι η Ουκρανία και η Δύση «έχουν δηλώσει κατηγορηματικά την επιθυμία τους να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία».
«Υπάρχει ένας υβριδικός πόλεμος σε εξέλιξη εναντίον της χώρας μας, για τον οποίο μίλησε λεπτομερώς ο υπουργός Εξωτερικών Lavrov μόλις πρόσφατα. Τα επιχειρήματα για τις κόκκινες γραμμές ανήκουν στο παρελθόν», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, Dmitry Peskov, υπογράμμισε το «παράλογο» του σχεδίου των συμμάχων του ΝΑΤΟ να στείλουν τανκς. Είπε σε ενημέρωση της Τετάρτης, «τώρα μπορούμε μόνο να δηλώσουμε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν προοπτικές για είσοδο στη διπλωματική οδό». «Δυστυχώς, βλέπουμε πολλές εκδηλώσεις της πεποίθησης ορισμένων πολιτικών, αρκετών ειδικών, στρατιωτικών και ούτω καθεξής, που πιστεύουν ότι με τη συνέχιση του πολέμου μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ηπείρου. μια παράλογη πεποίθηση», πρόσθεσε ο Peskov.
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην κλιμάκωση την αποστολή των τανκς από ΗΠΑ και Γερμανία, είπε: «Είμαι πεπεισμένος ότι πολλοί ειδικοί καταλαβαίνουν επίσης τον παράλογο αυτής της ιδέας. Απλώς, όσον αφορά τις τεχνολογικές πτυχές, αυτό το σχέδιο είναι αρκετά αποτυχημένο, και το πιο σημαντικό, είναι μια ξεκάθαρη υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων που θα προσθέσει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας».

Ανώτερο το T -90

Το ρωσικό τανκ T-90M Proryv («Ανακάλυψη») είναι κατά πολύ ανώτερο από το γερμανικό άρμα μάχης Leopard, εκτιμά ο Yury Shvytkin, αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας.
Τα γερμανικά τανκς έχουν ισχυρή δύναμη πυρός, αλλά το άρμα T-90M Proryv, είναι ανώτερο από το Leopard είπε ο Shvytkin.
Η Ρωσία πρέπει να αυξήσει την παραγωγή των αρμάτων μάχης T-90M Proryv το συντομότερο δυνατό, πιστεύει ο βουλευτής.
«Δεν θα έλεγα σε καμία περίπτωση ότι το Leopard έχει υπεροχή έναντι των αρμάτων μας», είπε ο Yury Shvytkin.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Andrey Koshkin, επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας του Ρωσικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Plekhanov, το γερμανικό Leopard είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά τανκς.
«Το Leopard είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά άρματα μάχης σήμερα.
Τόσο το γαλλικό Leclerc όσο και το βρετανικό Challenger 2 είναι κατώτερα από το Leopard», δήλωσε ο Koshkin.
Ο Koshkin εξήγησε επίσης ότι το αμερικανικό τανκ Abrams είναι ένα από τα πιο προβληματικά.
«Έχει έναν κινητήρα παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιείται για τα ελικόπτερα.
Αυτό το τανκ είναι πολύ περίπλοκο και ιδιόρρυθμο» είπε ο Andrey Koshkin.
Επιπλέον, τα άρματα μάχης Abrams είχαν κακή απόδοση στη Μέση Ανατολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »