Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στην Τουρκία μετά την εμφάνιση ενός αμερικανικού πλοίου σεισμικών ερευνών όπως επίσημα καταγράφεται, εφοδιασμένο με ένα τεράστιο ραντάρ X-BAND το οποίο παρακολουθεί τα πάντα σε μεγάλη απόσταση. 

Το αμερικανικό πλοίο εμφανίστηκε στις τουρκικές ακτές των Δαρδανελλίων και λίγο πριν έριξε άγκυρα στο σημείο αυξάνοντας κατακόρυφα τα τουρκικά σενάρια συνωμοσίας.

Την παρουσία του πλοίου αυτού στηλιτεύει και ο τουρκικός τύπος, συ νδέοντας την με δήθεν διάφορα σεισμικά φαινόμενα σε πολλά μέρη της χώρας, ενώ αναφέρεται και επηρεασμός των μετεωρολογικών συνθηκών.

Όλα αυτά δεν έχουν αποδειχθεί στην πράξη και αφορούν θεωρίες συνωμοσίας, ενώ το μόνο ουσιαστικό αφορά την παρακολούθηση όλων των τουρκικών δραστηριοτήτων στο Αιγαίο, μαζί με την παρουσία των πυραύλων S-400, ενώ σαφώς παρακολουθείται στενά και η ρωσική δραστηριότητα στην Μαύρη Θάλασσα.      

Αποκάλυψη-”βόμβα”: ”Τουρκικό φιάσκο ήταν η χθεσινή “άσκηση”στην Α.Μεσόγειο” – Γιατί επέστρεψαν εσπευσμένα τα αεροπλάνα στις βάσεις τους

Το πλοίο αυτό καταγράφηκε ως ερευνητικό σεισμικό πλοίο των ΗΠΑ, αλλά οι Τούρκοι το θεωρούν ως εν δυνάμει «πολεμικό πλοίο» λόγω της υψηλής τεχνολογίας ραντάρ που διαθέτει, ενώ αυτό είναι αγκυροβολημένο μεταξύ των Δαρδανελλίων και Σμύρνης στο Αιγαίο πέλαγος.

Υπενθυμίζουν δε τα τουρκικά ΜΜΕ ότι μετά την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασίμ Σουλεμάνι χτυπήθηκαν αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ ως αντίποινα από το Ιράν.

Αμέσως μετά από αυτό το συμβάν, σημειώθηκαν διαδοχικοί σεισμοί στην περιοχή των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στο Ιράν, γεγονός που δεν έχει επιβεβαιωθεί από πουθενά.

Ένας από τους επικριτές των ισχυρισμών αυτών, είναι διάσημος Τούρκος καθηγητής Γεωλογικών μελετών Δρ Ντουάν Περίνσεκ.

Ο ίδιος δηλώνει ξεκάθαρα  ότι η παρουσία του αμερικανικού πλοίου στο Αιγαίο δεν σχετίζεται με το γνωστό σύστημα HAARP, αλλά αφορά την παρακολούθηση των πυραυλικών δοκιμών της Ρωσίας ως μέρος των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ.

Ένας άλλος Τούρκος Καθηγητής Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, ο Δρ A. Tuğrul Başokur από την άλλη πλευρά, είπε ότι τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας διαδίδονται από γνωστές ακραίες ομάδες για να ενισχύσουν την πεποίθηση ότι η δύση κατέχει δήθεν τεράστιες δυνατότητες, πράγμα που δεν ισχύει φυσικά.

Επίσης και ο γνωστός Τούρκος διεθνής κολυμβητής Alper Sunaçoğlu, ανέφερε ότι το αμερικανικό αγκυροβολημένο πλοίο στο Αιγαίο, κατασκοπεύει σαφέστατα την Τουρκία.

«Οι πόλεμοι δεν γίνονται  πλέον με άρματα μάχης και πυροβόλα. Αυτή η ναυτική πλατφόρμα ενέχει σοβαρό κίνδυνο για τη χώρα μας, καθώς και για χώρες της περιοχής αλλά και για τις γειτονικές χώρες”, αναφέρει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει την δραστηριότητα τους σε Αιγαίο και Μαύρη θάλασσα όπως δείχνει και η παρουσία πολεμικών πλοίων της συμμαχίας σε αυτήν, για τους δικούς τους λόγους που αφορούν όμως κυρίως την Ρωσία. 

Σε ετοιμότητα η Αθήνα: ”Η Άγκυρα θέλει να μας οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο” – Μαζική μεταφορά μεταναστών στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου

Ο έλεγχος των Δαρδανελλίων και του Αιγαίου είναι κομβικός μιας και εξασφαλίζει σε αυτόν που τον κατέχει την δυνατότητα ελέγχου μιας τεράστιας περιοχής. Από την άλλη πλευρά για τους Ρώσους από το 17ο αιώνα, η διαδρομή Σεβαστούπολη-Στενά του Βοσπόρου-Αιγαίο-Α.Μεσόγειο-Σουέζ έχει θεμελιώδη σημασία.

Αν κλείσει αυτή η δίοδο η Ρωσία θα αντιδράσει τρομερά βίαια σύμφωνα και με δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων, διότι αυτό θα ισοδυναμούσε με ναυτικό αποκλεισμό της χώρας από την μόνη νορμάλ δίοδο που υπάρχει καταστρέφοντας την ήδη προβληματική ρωσική οικονομία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »