Δείτε βίντεο με την κατάρριψη ενός HERMES 900
Δεν έχουν τέλος οι απώλειες για τους Αζέρους, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν αιφνιδιαστεί από την αντίδραση της Αρμενίας. Το Μπακού μόνο τις τελευταίες ώρες έχει χάσει δέκα UAV στις μάχες που λαμβάνουν χώρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΑΜ της Αρμενίας Artsrun Hovhannisyan: ”Οι Αζέροι έχασαν δέκα UAV, οι συγκρούσεις συνεχίζονται”.

Οι απανωτές ήττες και οι απώλειες που έχουν οι Αζέροι (μόνο χθες έχασαν έντεκα στρατιώτες) οδήγησαν τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους του Μπακού.

Οι φανατικοί ισλαμιστές ζητούσαν εκδίκηση ενώ θέλουν μέχρι και… εισβολή στην Αρμενία! Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί από τους διαδηλωτές ήταν και μέλη των ”Γκρίζων Λύκων”!

Ταυτόχρονσ, σε ένα βίντεο των Αρμενίων διακρίνεται η κατάρριψη ενός drone HERMES 900 κατασκευής Elbit, που προμηθεύτηκε το Μπακού μερικά χρόνια νωρίτερα.

Oι Αρμένιοι ταπεινώνουν Άγκυρα & Μπακού: Κατέρριψαν UAV του Αζερμπαϊτζάν
Οι αντιπαραθέσεις αυτές, που σημειώθηκαν στον τομέα Τοβούζ της μεθορίου, ανάμεσα σε δύο μακρόχρονους εχθρούς, είναι οι πιο σοβαρές εδώ και πολλά χρόνια, κάτι που προκαλεί φόβους ακόμη και για μια σύγκρουση στον Καύκασο, μια ασταθή περιοχή.

Οι δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες βρίσκονται σε σύγκρουση εδώ και δεκαετίες για την αυτόνομη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν, μια περιοχή με αρμενική πλειονότητα η οποία αποσχίστηκε, με την υποστήριξη του Γερεβάν, στις αρχές των χρόνων του 1990, προκαλώντας μια σύγκρουση που οδήγησε στον θάνατο 30.000 ανθρώπων.

Μια επισφαλής εκεχειρία έχει τεθεί σε ισχύ από το 1994.

Οι αντιπαραθέσεις στα όρια της περιοχής αυτής είναι αρκετά συχνές, αλλά οι μάχες στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, όπως οι τωρινές, είναι πολύ πιο σπάνιες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »