Παγίδα είχαν ετοιμάσει οι Κούρδοι που θερίζουν Τούρκους στρατιώτες
Σε εκατόμβη Τούρκων στρατιωτών εξελίσσεται η νέα χερσαία εισβολή που ξεκίνησαν οι τουρκικές δυνάμεις στο ιρακινό Κουρδιστάν. Μετά την Συρία, η Τουρκία μετράει και νέες απώλειες.

Πρόκειται για την επιχείρηση ”Claw Tiger-2”, κατά την οποία σύμφωνα με κουρδικές και άλλες πηγές, δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις πρώτες συγκρούσεις κατά την επίθεση που οργάνωσε ο τουρκικός στρατός εναντίον του Γκαρέ. Tαυτόχρονα οι κουρδικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κρατούν αιχμαλώτους 2 υψολόβαθμα στελέχη των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς και πολλούς αστυνομικούς και στρατιώτες.
Τουρκικές πηγές δήλωσαν ότι ανάμεσα σε αυτούς ευρίσκονται κατώτεροι αξιωματικοί βαθμού Λοχαγού και Υπολοχαγού, ένας Επιλοχίας και αρκετοί στρατιώτες σκοτώθηκε.
Σφοδρές συγκρούσεις πραγματοποιούνται από τον τουρκικό στρατό εναντίον του Garê, μία περιοχή που ελέγχουν οι Κούρδοι , ενώ οι μάχες συνεχίζονται αμείωτες.

Τουρκικές πηγές ανακοίνωσαν ότι ένας Λοχαγός διοικητής λόχου ειδικών δυνάμεων, καθώς ένας υπαξιωματικός σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις, ενώ δεν αναφέρουν τίποτα σχετικά με τον αριθμό των Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν.

 

Πηγές στην περιοχή δήλωσαν ότι οι συγκρούσεις στην περιοχή Siyanê του Garê συνεχίζονται, ενώ ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση εναντίον της περιοχής αυτής στις 03:00 σήμερα το πρωί.
Η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε ανελέητα τα κουρδικά χωριά Gundê Guzê, Meyrokê, Siyanê, Çemşerîtkê, Yekmalê και Kanîsarkê στο Garê και τις περιοχές Deşta Kafya και Deşta Nehlê με μαχητικά αεροσκάφη από τις 03:00 έως τις 06:00 π,μ.

Η κουρδική διοίκηση σε γραπτή ανακοίνωση σχετικά με τις συγκρούσεις με τους Τούρκους ανέφερε τα εξής:

“Η επιχείρηση εισβολής στο Garê, ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου το βράδυ με εκτεταμένη επίθεση αεροσκαφών και ελικοπτέρων και συνεχίζεται και σήμερα 11/2/2021.

Οι αεροπορικές επιδρομές και οι κινήσεις των ελικοπτέρων συνεχίστηκαν την χθεσινή νύκτα έως το πρωί στις 11 Φεβρουαρίου.

Το τουρκικό κράτος βομβάρδισε σφοδρότατα πολλά μέρη στο Garê. Μεταξύ των τοποθεσιών που βομβαρδίστηκαν ήταν και ένα στρατόπεδο όπου κρατούνταν Τούρκοι αιχμάλωτοι πολέμου.

Πληροφορίες σχετικά με το αποτέλεσμα των βομβαρδισμών θα κοινοποιηθούν αργότερα.

Οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται ακόμη στην περιοχή Siyanê. Πολλοί Τούρκοι εισβολείς τιμωρήθηκαν στις συγκρούσεις, με πρωτοβουλία των δυνάμεών μας στο πεδίο.

 

Οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής ανακοίνωσαν δύο νεκρούς και 4 τραυματίες, έναν Λοχαγό και έναν υπαξιωματικό, ωστόσο, οι απώλειες τους είναι παρά πολύ μεγαλύτερες”.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει αναλάβει να ισοπεδώσει όλα τα χωριά στην περιοχή με τη ανοχή του ιρακινού κράτους, μόνο που οι Κούρδοι έχουν μετακινήσει τις δυνάμεις τους σε πιο ασφαλείς περιοχές διεξάγοντας ορεινό αγώνα κατά των τουρκικών δυνάμεων.

Για μια ακόμη φορά η Άγκυρα εισβάλει σε ένα κράτος και σκοτώνει αδιακρίτως χωρίς η δύση να κάνει το παραμικρό για να την σταματήσει.

Τα αποτελέσματα αυτών των συμπεριφορών θα τα δούμε σύντομα και σε άλλες περιοχές πέριξ των τουρκικών συνόρων, αφού το καθεστώς Ερντογάν αδιαφορεί για τις απώλειες των δυνάμεων του, ενεργώντας αυτοβούλως σύμφωνα με το σχέδιο αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που έχει εκπονήσει ο πρόεδρος της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »