Ο Ερντογάν απειλεί την σταθερότητα σε Βαλκάνια και Μεσόγειο
Από το “στόμα μας” το πήρε Γάλλος ειδικός αναλυτής και δημοσιογράφος της Le Figaro, (αυτό που γνωρίζουν οι περισσότεροι στην πατρίδα μας), σχετικά με τα ύποπτα σχέδια του Τούρκου προέδρου σε Βαλκάνια και Μεσόγειο με το σχέδιο προώθησης Τζιχαντιστών και το ‘ονειρό του για μία τουρκική αυτοκρατορία.

Ο Paul Sugy, Γάλλος δημοσιογράφος της γνωστής εφημερίδας Le Figaro, σε συνέντευξή του για τις διεθνείς σχέσεις των χωρών της Αδριατικής αλλά και την κρίση Τουρκίας-Ελλάδας, μίλησε “έξω από τα δόντια” για το καταχθόνιο σχέδιο του Τούρκου προέδρου το οποίο αποκαλύπτουμε κομμάτι-κομμάτι

“Η Τουρκία και οι παραδοσιακές υπερδυνάμεις ΗΠΑ-Ρωσία εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία στην ελληνοτουρκική κρίση και εισήλθαν στην περιοχή με έναν αριστοτεχνικό τρόπο λαμβάνοντας σταθερά βήματα.

Αν αφήσουμε τον Ερντογάν να κινηθεί ανεξέλεγκτος για ακόμη λίγα χιλιόμετρα, όχι μόνο η Μεσόγειος, αλλά και ολόκληρα τα Βαλκάνια θα πέσουν στα χέρια του”, τόνισε ο ίδιος.

Ο Γάλλος ειδικός επί των διεθνών σχέσεων, μιλώντας για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ότι υπάρχει πλήρης γαλλική υποστήριξη προς την Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας, αλλά απέναντι «και στα σχέδια που προωθεί ο Ερντογάν και το ΝΑΤΟ», ενώ τόνισε ότι «η χώρα του δεν μπορεί να βασιστεί πλέον ούτε στην Γερμανία».

Η ελληνοκυπριακή πλευρά και η Ελλάδα έχοντας την πλήρη υποστήριξη της Γαλλίας, διακινδυνεύουν τη σχέση τους με τη Γερμανία, αλλά αυτό πλέον δεν έχει σημασία.

Η κεντρική θέση της Τουρκίας στη διαμάχη ΗΠΑ-Ρωσίας φέρεται να ενισχύεται εξαιρετικά στη Μεσόγειο, και μόνο η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά, μπορούν να αντισταθούν σε αυτήν την σχέση.

“Η Γερμανία, η οποία έχει μετατραπεί σε μια παθητική δύναμη από το 1945, προωθώντας έναν διαμεσολαβητικό ρόλο σε κάθε κρίση, την ίδια περίοδο που η Ευρώπη αγωνίζεται για την ύπαρξη της και της αξιοπιστία της. Η ελληνοτουρκική κρίση όμως διδάσκει ποιοι είναι οι αληθινοί φίλοι και ποιοι όχι. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και φίλος της Γερμανίας”, τόνισε ο ίδιος.

Το καλύτερο σίγουρα το άφησε για το τέλος ο Γάλλος ειδικός, αφού όντως αυτή η κρίση με την Νεο-Οθωμανική Τουρκία δεν ανέδειξε μόνο “φίλους και εχθρούς”, αλλά και την πορεία διάλυσης που διάγει η ΕΕ υπό την ηγεσία του Βερολίνου, το οποίο ασχολείται μόνο με τα γερμανικά και όχι βέβαια τα ευρωπαϊκά συμφέροντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »