Έτοιμο για όλα το Καϊρο
Αρματώνεται και άλλο η Αίγυπτος ενώ συνδέεται αμυντικά με την Ρωσία σε όλους τους τομείς.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Άμυνας συμφώνησε με τη ρωσική εταιρεία Uralvagonzavod και τον οργανισμό εξαγωγών όπλων Rosoboronexport στην κατασκευή 500 αρμάτων μάχης T-90MS, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ σήμερα το Σάββατο.

Σύμφωνα με πηγές της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, η Uralvagonzavod (UVZ) θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο για την διενέργεια της συναρμολόγησης των αρμάτων μάχης T-90MS στην Αίγυπτο για τον σκοπό αυτό θα απασχοληθούν εκατοντάδες Αιγύπτιοι εργζόμενοι.

Το ρωσικής κατασκευής άρμα μάχης T-90MS δεν αναμένεται να κατασκευαστεί πλήρως στην Αίγυπτο, καθώς ένας μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών του θα εισαχθεί από τη Ρωσία.

Το T-90MS είναι η εξαγωγική έκδοση του ρωσικού T-90 τρίτης γενιάς άρματος μάχης. Διαθέτει ισχυρό πυροβόλο, σύγχρονο σύστημα ελέγχου πυρός, και είναι κατασκευασμένο από χάλυβα ενώ διαθέτει πολλές δυνατότητες στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.

Είναι επίσης σε θέση να κινείται σε πεδίο επιχειρήσεων σε όλες τις καιρικές συνθήκες, όλο το εικοσιτετράωρο και σε οποιοδήποτε κλίμα.

H συνάντηση που ανατρέπει τα πάντα: Συντονισμός Ισραηλινών & Αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών για Λιβύη
Διαθέτει επίσης αρθρωτό σχεδιασμό που επιτρέπει στους μηχανικούς να μπορούν να προσθέτουν συστήματα για να ολοκληρώσουν μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Το Κάιρο υλοποιεί πραγματικά ένα τεράστιο πρόγραμμα εξοπλισμών παρότι έλαβε δάνειο από το ΔΝΤ.

Το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ενέκρινε την Παρασκευή το αίτημα της Αιγύπτου να αποκτήσει δάνειο 5,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων βάσει συμφωνίας αναμονής (SBA) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

Η έγκριση του ταμείου επιτρέπει στην Αίγυπτο να αποκτήσει αμέσως 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν σταδιακά σε δύο δόσεις.

Όταν μια χώρα σαν την Αίγυπτο δανείζεται και εξοπλίζεται σε αυτούς του ρυθμούς σίγουρα κάτι αναμένει στην Α.Μεσόγειο με αφορμή τα νεο-οθωμανικά σχέδια στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι το Κάιρο έχει παραγγείλει 26 υπερμαχητικά αεροσκάφη Su-35 από το ρωσικό εργοστάσιο αεροσκαφών Gagarin στο Komsomolsk-on-Amur, τα οποία είναι έτοιμα για παράδοση πλέον στην αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία.

“Σπρώχνουν” την Αίγυπτο σε πόλεμο: Τουρκία-Κατάρ πίσω από το φράγμα της Αιθιοπίας στο Νείλο
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR TASS, επικαλούμενο μια ανώτατη ρωσική στρατιωτική-διπλωματική πηγή, ανέφερε ότι σύντομα θα έχουμε την παράδοση των πρώτων SU-35, για λογαριασμό της αιγυπτιακής πολεμικής αεροπορίας βάσει της σύμβασης που υπογράφηκε το 2018.

Η Αίγυπτος έχει παραγγείλει αρκετά ρωσικά μαχητικά Su-35 αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το αεροσκάφος Su-35 είναι ένα εξαιρετικά αναβαθμισμένο μαχητικό πολλαπλών χρήσεων 4 ++ γενιάς που αναπτύχθηκε με βάση τεχνολογίες 5ης γενιάς.

Ειδικοί αναφέρουν ότι πολύ σύντομα ενδέχεται να έχουμε ανάφλεξη σε περιοχές όπως η Παλαιστίνη, η Α.Μεσόγειο και ο Περσικός κόλπος και αυτό βάζει στο επίκεντρο μια τεράστια περιοχή του πλανήτη που περιλαμβάνει και την χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »