Έρευνα για πιθανή νοθεία στις αμερικάνικες εκλογές ξεκινά το FBI μετά από την συνεχή πίεση των Ρεπουμπλικανών που φοβούνται επανάληψη στις εκλογές για την Γερουσία εκτεταμένης νοθείας.

Τα “έχωσε” στο FBI για την απραξία του, χθες Κυριακή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ και από ό,τι φαίνεται αυτό “κινητοποίησε” μηχανισμούς της αμερικάνικης ομοσπονδιακής υπηρεσίας που ξεκινά να μαζεύει στοιχεία για πιθανή νοθεία στις εκλογές.

“Είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει. Θα πίστευε κανείς ότι εάν είσαι στο FBI ή στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αυτό είναι το κύριο ζήτημα που θα ερευνούσες”. Πού είναι; Δεν έχω δεί τίποτε! Εννοώ ότι απλά περνάει χρόνος και περιμένουν τον επόμενο Πρόεδρο”, δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το κανάλι Fox ο πρόεδρος των ΗΠΑ, βάζοντας στο “κάδρο” την ακινησία του FBI.

«Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε στοιχεία, αλλά οι δικαστές δεν μας το επιτρέπουν. Προσπαθούμε. Εχουμε τόνους αποδείξεων», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, που άσκησε έντονη κριτική και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Αγνοείται η τύχη τους», είπε πριν αναρωτηθεί για την χρησιμότητα που μπορεί να έχει ένα Ανώτατο Δικαστήριο, αν δεν επεμβαίνει σε οφελός του. «Το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει να εξετάσει την περίπτωσή μας. Πρέπει κάτι να φτάσει εκεί. Αν όχι, τι δουλειά κάνει το Ανώτατο Δικαστήριο;»

Αυτό από ό,τι φαίνεται προκάλεσε κάποια κινητοποίηση στους μηχανισμούς, και έστω για τους τύπους, σύμφωνα με την The Epoch Times, το FBI απευθύνθηκε σε ανεξάρτητους οργανισμούς ζητώντας στοιχεία σχετικά με πιθανή νοθεία.

Το FBI έχει ζητήσει άμεσα στοιχεία από την οργάνωση VIP (Voter Integrity Project) δήλωσε χθές ο Matt Breynard που ηγείται της συγκεκριμένης κίνησης που πραγματοποιεί έρευνες σχετικά με την πιθανότητα νοθείας στις εκλογές.
Μέχρι την Τρίτη θα τους δώσουμε όλα μας τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, διευθύνσεων, τηλεφωνικών αριθμών και λοιπά” συμπλήρωσε ο πρώην σύμβουλος – το 2016 – της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τράμπ.

Update:

– The @FBI has proactively and directly requested from me the VIP findings that indicates illegal ballots.

– By Tuesday, we will have delivered to the agency all of our data, including names, addresses, phone numbers, etc.

— Matt Braynard (@MattBraynard) November 29, 2020

Σύμφωνα με κύκλους φίλα προσκείμενους στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, τα στοιχεία δείχνουν στην ύπαρξη εκατοντάδων χιλιάδων πιθανών πλαστών ψηφοδελτίων που χρησιμοποιήθηκαν στις πολιτείες όπου έχουν υπάρξει νομικές κινήσεις από την καμπάνια Τράμπ.

 

Από την πλευρά του το FBI κατά την πάγια τακτική του αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ύπαρξη οποιασδήποτε έρευνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »