Οι συγκυρίες, οι συμπτώσεις και το παρελθόν των χτυπημάτων κατά της Εκκλησίας

Ήθελε εντυπωσιακό χτύπημα στην Ιερά Σύνοδο η εγχώρια τρομοκρατία; Αυτό το συμπέρασμα μπορεί να εξάγει κανείς από την είδηση σύμφωνα με την οποία εντοπίστηκαν μια βαλίτσα και μια φιάλη υγραερίου στην είσοδο της Μονής Πετράκη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 13.00 το μεσημέρι σήμερα, μια βαλίτσα και μια μεγάλη φιάλη υγραερίου βρέθηκαν στην είσοδο της Μονής Πετράκη, στην οδό Γεναδίου 14 στο Κολωνάκι. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία που απέκλεισε την περιοχή ενώ κλήθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι η βαλίτσα ήταν άδεια, ενώ η φιάλη έφερε και το λάστιχο σύνδεσης της, αλλά δεν υπήρχε σύνδεση με κάποιον πυροδοτικό μηχανισμό.Για το περιστατικό διενεργεί προανάκριση η Ασφάλεια Αττικής.

Το περιστατικό έρχεται σε μια πολύ περίεργη συγκυρία

Οι επιθέσεις στις Μητροπόλεις αλλά και σε ναούς έχουν πληθύνει τους τελευταίους μήνες ανά την επικράτεια.

Συν τοις άλλοις η κρίση του κορονοϊού έφερε στο στόχαστρο αρκετών την Εκκλησία, με αφορμή την επιθυμία αρκετών Ιεραρχών και πιστών να μην κλείσουν οι ναοί το Πάσχα. Η Ιερά Σύνοδος όμως με την στάση της τάχθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης αποφασίζοντας λειτουργίες κεκλεισμέων των θυρών. Ενώ και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος και πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της οποίας τα γραφεία βρίσκονται στην Μονή Πετράκη, πρι ν από λίγες μέρες είχε στηρίξει ανοιχτά το έργο της κυβέρνησης.

Αυτό θα “πλήρωνε” με το χτύπημα η Εκκλησία;

Ο συνειρμός δεν είναι τυχαίος. Πριν από λίγες μέρες είχαμε την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ από αγνώστους στον ΣΚΑΪ τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, όπου μεταξύ άλλων κατηγορούν τον ΣΚΑΪ ότι έγινε “γραφείο τύπου της ΝΔ” και υπόσχονται πως θα υπάρξει συνέχεια.

Είναι λοιπόν αυτή η συνέχεια;

Γιατί όλως τυχαίως και πριν από το χτύπημα στον Άγιο Διονύσιο στις 27 Δεκεμβρίου του 2018 είχε προηγηθεί τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΙ! (17 Δεκ 2018)

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην πόρτα της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου στην καρδιά της Αθήνας κι όπως πρώτο το sfairika.gr είχε αποκαλύψει η οργάνωση είχε σχέσεις με την Λατινική Αμερική Επίσης τότε όλο το 2018 είχαμε μπαρά ζ επιθέσεων σε “εκκλησιαστικούς στόχους”

Υπάρχει επομένως κάποια σύνδεση όλων αυτών;

Έχουν ξαναχτυπήσει την Μονή Πετράκη!

Και για να γυρίσουμε λίγο τις σελίδες πίσω, έχει ξαναϋπάρξει χτύπημα στην Μονή Πετράκη. Ήταν Αύγουστος του 2016 όταν σε “επιχείρηση” αγνώστων αυτοαποκαλούμενων αναρχικών στην Μονή Πετράκη έγιναν μπουρλότο αυτοκίνητα.

Τότε ήταν η οργάνωση «Αμετανόητοι Αναρχικοί» που ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο κτήριο της Ιεράς Συνόδου, στη Μονή Πετράκη, στις 8 Αυγούστου 2016. Από την επίθεση είχαν καταστραφεί ολοσχερώς δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και είχαν προκληθεί φθορές στον προαύλιο χώρο.Στην προκήρυξή τους χαρακτήριζαν την Εκκλησία εχθρό σημειώνοντας: «το χτύπημα στη Μονή Πετράκη ήταν επίθεση σε ένα διοικητήριο του εχθρού. Οι πολιτικές δράσεις ενάντια στην Εκκλησία δεν στρέφονται ενάντια στους θρησκευόμενους. Τα κράτη και οι Εκκλησίες προκαλούν τον φανατισμό, τους εθνικούς – θρησκευτικούς πολέμους, την προσφυγιά και τον ρατσισμό».

Η Εκκλησία έχει στοχοποιηθεί λοιπόν εδώ και καιρό. Και το ερώτημα είναι ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »