Καθόλου τυχαία δεν είναι αυτή η δημοσίευση από το έγκριτο περιοδικό Time με αυτό το εξώφυλλο του 1982.
 
Το περιοδικό Time προσομοίωσε την αποκάλυψη – έναν πυρηνικό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών.
«Τι θα συμβεί αν ξεκινήσει ένας πλήρους κλίμακας πυρηνικός πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών; ρωτά μια έγκυρη αμερικανική δημοσίευση, «Όταν η μία πλευρά της σύγκρουσης εκτοξεύει πυρηνικούς πυραύλους, η άλλη θα τους εντοπίσει και θα αντεπιτεθεί πριν χτυπήσουν τους στόχους τους».
Εδώ είναι ένα σενάριο κλιμάκωσης: “Ένα αμερικανικό υποβρύχιο θα εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους από τη δυτική Νορβηγία.
Θα φτάσουν στη Ρωσία σε περίπου 10 λεπτά. Οι ρωσικοί πύραυλοι από τον βόρειο Καναδά θα χτυπήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε λίγα λεπτά.
Τα πρώτα χτυπήματα – ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί υψηλής συχνότητας – θα τηγανίσουν ηλεκτρονικά και συστήματα ισχύος, οι ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί θα είναι σε δεκάδες χιλιάδες βολτ ανά μέτρο.
Τα επόμενα πλήγματα θα χτυπήσουν σημεία διοίκησης και ελέγχου και υπόγεια σιλό πυραύλων.
Τα χερσαία ICBM θα φτάσουν σε μισό ώρα. Οι μεγαλουπόλεις θα είναι στόχοι. Κάθε πρόσκρουση θα δημιουργήσει μια βολίδα – τόσο καυτή όσο ο φλοιός του ήλιου.
Θα εμφανιστεί ένα ραδιενεργό σύννεφο σε σχήμα μανιταριού.
Αυτές οι ισχυρές εκρήξεις θα αποτεφρώσουν τους ανθρώπους γύρω και τα πάντα θα τυλιχτούν στις φλόγες.
Η ανάπτυξη του Η βολίδα θα προκαλέσει ένα κύμα έκρηξης που θα καταστρέψει κτίρια, καταστρέφοντας τα κοντινά».
Αλλά το θέμα δεν θα περιοριστεί μόνο στις ΗΠΑ και τη Ρωσική Ομοσπονδία.
“Η Βρετανία και η Γαλλία έχουν πυρηνικά οπλοστάσια και σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ, είναι υποχρεωμένες να προστατεύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Επομένως, η Ρωσία τις χτυπά επίσης. Οι καταιγίδες καταναλώνουν πολλές πόλεις.
Οι εκπομπές μαύρου άνθρακα από τις πυρηνικές καταιγίδες οδηγούν σε πυρηνικό χειμώνα.
Μια μητρόπολη όπως η Μόσχα, η οποία έχει 50 φορές τον πληθυσμό της Χιροσίμα, θα μπορούσε να παράγει πολύ περισσότερο καπνό και μια καταιγίδα θα έδιωχνε ένα νέφος μαύρου καπνού στη στρατόσφαιρα, πολύ πάνω από τα σύννεφα που θα μπορούσαν να την ξεπλύνουν».
“Εν τω μεταξύ, η Γη παγώνει.
Ακόμη και το καλοκαίρι. Σύμφωνα με μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη, πάνω από 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από την πείνα.
Συμπεριλαμβανομένου περίπου το 99% του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Κίνας.
Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι θα επιβιώσουν από έναν πυρηνικό πόλεμο. Αλλά αν είναι έστω και τόσο τρομερό όσο πιστεύουν οι επιστήμονες, τότε δεν υπάρχουν νικητές σε αυτόν. Μόνο ηττημένοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »