Πλήρης ευθυγράμμιση των φιλοδοξιών Άγκυρας-Τεχεράνης Νέες τρομερές αποκαλύψεις έχουμε από Ισραηλινό ειδικό αμυντικού ινστιτούτου για την είσοδο στο λιβυκό έδαφος ιρανικών πολιτοφυλακών, οι οποίες θα μεταβάλλουν φυσικά ολόκληρη την ισορροπία των πολεμικών συγκρούσεων. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Αιγυπτιακή ΠΑ Ένοπλες Συρράξεις 18.06.2020 – 21:31212 Αίγυπτος: “Ζεσταμένα” δεκάδες μαχητικά στα σύνορα με Λιβύη Σύμφωνα με τον Δρ. Edy Cohen ειδικό αναλυτή του γεωπολιτικού ινστιτούτου στρατηγικής Begin-Sadat, ιρανικές πολιτοφυλακές εισέρχονται στην Λιβύη με τουρκική κάλυψη. Πρόκειται για μια νέα εξέλιξη στον πόλεμο στο λιβυκό έδαφος, με την είσοδο σύντομα εκατοντάδων μπαρουτοκαπνισμένων Ιρανών, οι οποίοι εδώ και χρόνια πολεμούν στη Συρία ενάντια στους Τζιχαντιστές με καλές επιδόσεις. Τουρκία και Ιράν μοιράζονται όπως φαίνεται τις ίδιες φιλοδοξίες όχι μόνο στην Βόρεια Αφρική αλλά και στη Μεσόγειο, μετά τον έλεγχο του λιμανιού Μπάνιας στη Συρία από ιρανική κρατική εταιρεία. Θα δούμε πολύ σύντομα και ιρανικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο, σύμφωνα με πληροφορίες από αραβικά και ισραηλινά ΜΜΕ, τα οποία θα ενισχύσουν τον τουρκικό άξονα που θέλει τον άμεσο έλεγχο της περιοχής αυτής μαζί με τα πακιστανικά πολεμικά πλοία που ήδη συμμετέχουν κατά διαστήματα στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”. Χθες η ιρανική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά,“την πλήρη και ολοκληρωτική στήριξη της στο GNA και στην κυβέρνηση του Σαράτζ”. Τουρκία και Ιράν μαζί με το Κατάρ και το Πακιστάν έχουν δημιουργήσει έναν άξονα ο οποίος θα επιδιώξει να προωθήσει τα τουρκικά συμφέροντα στη Μεσόγειο, ενώ τα ανταλλάγματα αφορούν όλους τους συμμετέχοντες βέβαια.

BySfairika.gr

Ιούν 19, 2020

Πλήρης ευθυγράμμιση των φιλοδοξιών Άγκυρας-Τεχεράνης
Νέες τρομερές αποκαλύψεις έχουμε από Ισραηλινό ειδικό αμυντικού ινστιτούτου για την είσοδο στο λιβυκό έδαφος ιρανικών πολιτοφυλακών, οι οποίες θα μεταβάλλουν φυσικά ολόκληρη την ισορροπία των πολεμικών συγκρούσεων.

Αίγυπτος: “Ζεσταμένα” δεκάδες μαχητικά στα σύνορα με Λιβύη
Σύμφωνα με τον Δρ. Edy Cohen ειδικό αναλυτή του γεωπολιτικού ινστιτούτου στρατηγικής Begin-Sadat, ιρανικές πολιτοφυλακές εισέρχονται στην Λιβύη με τουρκική κάλυψη.

Πρόκειται για μια νέα εξέλιξη στον πόλεμο στο λιβυκό έδαφος, με την είσοδο σύντομα εκατοντάδων μπαρουτοκαπνισμένων Ιρανών, οι οποίοι εδώ και χρόνια πολεμούν στη Συρία ενάντια στους Τζιχαντιστές με καλές επιδόσεις.

Τουρκία και Ιράν μοιράζονται όπως φαίνεται τις ίδιες φιλοδοξίες όχι μόνο στην Βόρεια Αφρική αλλά και στη Μεσόγειο, μετά τον έλεγχο του λιμανιού Μπάνιας στη Συρία από ιρανική κρατική εταιρεία.

Θα δούμε πολύ σύντομα και ιρανικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο, σύμφωνα με πληροφορίες από αραβικά και ισραηλινά ΜΜΕ, τα οποία θα ενισχύσουν τον τουρκικό άξονα που θέλει τον άμεσο έλεγχο της περιοχής αυτής μαζί με τα πακιστανικά πολεμικά πλοία που ήδη συμμετέχουν κατά διαστήματα στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”.

Χθες η ιρανική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά,“την πλήρη και ολοκληρωτική στήριξη της στο GNA και στην κυβέρνηση του Σαράτζ”.

Τουρκία και Ιράν μαζί με το Κατάρ και το Πακιστάν έχουν δημιουργήσει έναν άξονα ο οποίος θα επιδιώξει να προωθήσει τα τουρκικά συμφέροντα στη Μεσόγειο, ενώ τα ανταλλάγματα αφορούν όλους τους συμμετέχοντες βέβαια.
Οι Ρώσοι μισθοφόροι στη Λιβύη στο επίκεντρο των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων της AFRICOM Nicole Kirschmann δήλωσε χθες ότι υπάρχουν 2000 μισθοφόροι της ρωσικής εταιρείας Wagner που πολεμούν αυτήν τη στιγμή για λογαριασμό του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ στη Λιβύη.

Μιλώντας ο ίδιος στην τηλεόραση, ανέφερε την έντονη παρουσία Ρώσων μισθοφόρων στην περιοχή, δηλώνοντας ότι “αυτή αποσταθεροποιεί την Αφρική, προσθέτοντας όμως ότι η Λιβύη χρειάζεται μια πολιτική λύση παρά την παρουσία μισθοφόρων”.

Ο Όμιλος Wagner που ανήκει στον Ρώσο σύμβουλο του Πούτιν Yevgeny Prigozhin υποστηρίζει τις δυνάμεις του Χαφτάρ εναντίον της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας κατά τη διάρκεια των 14 μηνών σφοδρών μαχών με επίκεντρο την Τρίπολη και αυτό ενοχλεί σφόδρα τις ΗΠΑ.

Ο Πριγκόζιν ως γνωστό είναι πολύ κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ενεργώντας ανεπισήμως για τα ρωσικά συμφέροντα.

Εν τω μεταξύ το Κογκρέσο των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εξετάζει ένα νομοσχέδιο που θα ενοχοποιεί και θα ζητά σοβαρές κυρώσεις εναντίον του ιδιοκτήτη της ρωσικής εταιρείας παροχής ασφαλείας Wagner Group, διότι αυτή αποτελεί μεγάλη απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και των συμμάχους της.

Ρωσία-Γαλλία “θωρακίζουν” τη Σύρτη: Ευθεία σύγκρουση με τους Τούρκους
Το νομοσχέδιο του Κογκρέσου των ΗΠΑ θα αναφέρει ότι η ρωσική εταιρεία Wagner υποστηρίζει τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ και τις δυνάμεις του, παρέχοντας μισθοφόρους, πυροβολικό, άρματα μάχης, αεροσκάφη και πυρομαχικά, με τον Yevgeniy Prigozhin να παρευρίσκεται προσωπικά σε μια συνάντηση μεταξύ του Χαφτάρ και του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στη Μόσχα στις 7 Νοεμβρίου 2018.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 06 Μαΐου 2020, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Wagner διέθετε 1.200 στρατιωτικούς στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων σκοπευτών και των εξειδικευμένων στρατιωτικών ομάδων, που χρησιμεύουν ως «ένας αποτελεσματικός πολλαπλασιαστής δύναμης» για τις δυνάμεις του Χαφτάρ, αλλά τώρα όπως φαίνεται αυξήθηκε και πάλι ο αριθμός τους.

Οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν τον στρατηγό Χαφτάρ και αυτό αποθρασύνει την Τουρκία να προχωρά σε τολμηρές κινήσεις στη Λιβύη και την Α.Μεσόγειο. Η κόντρα Αμερικανών και Ρώσων για τη χώρα αυτή ευνοεί σαφώς τα σχέδια του Ερντογάν ο οποίος αλωνίζει χωρίς να λογοδοτεί πλέον σε κανέναν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »