Τι αναφέρουν οι συνεργάτες του

Μια αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο χθεσινό διάγγελμά του άναψε φωτιά στην πολιτική συζήτηση καθώς πυροδότησε σενάρια για πρόωρες εκλογές.

«Μετά την κρίση, η κάθε εξουσία οφείλει να εγκαταλείπει το απυρόβλητο της ανάγκης, δυναμώνοντας την λογοδοσία. Γιατί καμία έκτακτη συνθήκη δεν μπορεί να αμφισβητεί τη δημοκρατική ευαισθησία», είπε και αμέσως άρχισαν τα σενάρια για εκλογές. Η κουβέντα τροφοδοτήθηκε κυρίως από στελέχη και ανθρώπους κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, όταν γινόταν αναφορά στα σενάρια αυτά, αποκήρυσσαν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Τι υποστηρίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού


Διευκρίνιζαν ότι η φράση αυτή αφορούσε την θεσμική λειτουργία φέρνοντας ως παράδειγμα την ανάγκη νομοθέτησης με ΠΝΠ κατά τη διάρκεια της κρίσης, που θα πρέπει να σταματήσει όταν εκλείψουν οι έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε.

Το γεγονός, όπως μεταφέρεται από αρμόδια στελέχη, ότι ο Πρωθυπουργός δεν συζητά και δεν σκέφτεται εκλογές, δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται σχετικές εισηγήσεις από στελέχη. Προς το παρόν αυτές απορρίπτονται, κανείς όμως μπορεί να προδικάσει ποια θα είναι η κατάσταση όταν εξέρθουμε από αυτή την περιπέτεια και τι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »