Έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο του κόμματος – Με δανεικό χρόνο παραμένει πρωθυπουργός
Η πολιτική του αποδυνάμωση από τις αλλεπάλληλες βόμβες Καραμανλή, Σαμαρά και Δένδια έχει αφήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ψυχολογικά ράκος κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην διώρυγα της Κορίνθου, μετά τις δηλώσεις Δένδια ενώπιον του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τις οποίες ο υπουργός Εξωτερικών ουσιαστικά έθεσε υποψηφιότητα για την διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ.
Ο πρωθυπουργός εμφανώς καταβεβλημένος επισκέφτηκε τη διώρυγα της Κορίνθου για να «επιθεωρήσει» τα έργα αποκατάστασης της διώρυγας, η οποία παραμένει κλειστή από τον Ιανουάριο μετά από αλλεπάλληλες κατολισθήσεις.

Βέβαια σε αντίθεση με τις δηλώσεις Δένδια οι οποίες κατέλαβαν ολόκληρα πρωτοσέλιδα με τους τίτλους να γράφουν «ΑΡΧΗΓΟΣ», η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κόρινθο δεν απασχόλησε ούτε τις τοπικές εφημερίδες.

Το μόνο που κατάφερε να «ξεχωρίσει» από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ισθμό ήταν άλλη μία του γκάφα χαρακτηριστική της ψυχολογικής του κατάπτωσης, καθώς ρώτησε πότε θα… κλείσει η ήδη κλειστή εδώ και μήνες διώρυγα, προκαλώντας τον γέλωτα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε ολόκληρη την πρωθυπουργία του με σκοπό να μην επαναληφθεί αυτό που συνέβη στον πατέρα του, δηλαδή να μην τον ρίξει η δεξιά του κόμματος.

Όμως οι δικοί του τραγικοί πολιτικοί χειρισμοί, ίσως οι χειρότερες επιλογές προσώπων που έχει κάνει ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός (κυριολεκτικά όλοι του οι “εκλεκτοί” τον έχουν εκθέσει) τον έχουν φέρει σε μία κατάσταση πλήρους αποδυνάμωσης και πολιτικής ομηρίας από τη… δεξιά της ΝΔ.

Η προχθεσινή ανεξαρτητοποίηση Δένδια από τη «γραμμή» Μητσοτάκη & ΕΛΙΑΜΕΠ ήταν το επισφράγισμα αυτής της ομηρίας, καθώς το μήνυμα στον πρωθυπουργό ήταν σαφές.

«Δεν ελέγχεις εσύ την εξωτερική πολιτική της χώρας».

Πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ελέγχει ούτε το κόμμα του ούτε την κυβέρνησή του. Είναι ένα πολιτικό «σκιάχτρο» και ουσιαστικά παραμένει στην πρωθυπουργία με δανεισμένο χρόνο.

Τον κρατάνε οι ολιγάρχες και το κόμμα μέχρι να βρουν ποιος θα είναι ο επόμενος και εν αναμονή των εξελίξεων στην οικονομία.Μόλις κρίνουν πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή απλά θα του ανακοινώσουν πως… απολύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »