Μετά την έφοδο της Αστυνομίας στο Πολυτεχνείο
Περίπου 150 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων το απόγευμα της Παρασκευής (13/11) και πραγματοποίησαν πορεία στους γύρω δρόμους, μετά την αστυνομική εκκένωση του Πολυτεχνείου και την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, στον χώρο του Πολυτεχνείου είχαν εισέλθει δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς είχαν συγκεντρωθεί από χτες δεκάδες άτομα με στόχο, όπως υποστήριξαν, να κρατήσουν ανοιχτό το Πολυτεχνείο για τις εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την επέτειο της 17 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου έχουν γίνει καλέσματα για συγκεντρώσεις. Παράλληλα, οι αστυνομικοί θα επιτηρούν το Πολυτεχνείο, προκειμένου να μην εισέλθουν εκ νέου άτομα στο εσωτερικό του. Την ίδια ώρα, πραγματοποιούνται συσκέψεις στην ΕΛ.ΑΣ., ενόψει του εορτασμού της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

Σε 92 προσαγωγές συνολικά έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα η Αστυνομία, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, κατά την ταυτόχρονη επιχείρησή της που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου και στην Πολυτεχνειούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου βρισκόντουσαν τα άτομα αυτά.

Οι 68 προσαγωγές έχουν γίνει από το Πολυτεχνείο και οι 24 από την Πολυτεχνειούπολη.

Τα 92 άτομα οδηγούνται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Οι προσαχθέντες βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου συγκεντρώνονται εξωτερικά του μεγάρου αλληλέγγυοι.

Οι αστυνομικοί καθήλωσαν τους συγκεντρωμένους στο έδαφος και προχώρησαν στην προσαγωγή τους, οδηγώντας τους σε κλούβα που βρισκόταν στο σημείο.

Λίγο αργότερα, μερίδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί στην Πλατεία των Εξαρχείων, πραγματοποίησε πορεία κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Η πορεία κύλισε χωρίς ένταση και επεισόδια, ενώ το μόνο «παρατράγουδο» που παρατηρήθηκε ήταν οι φωτιές σε κάδους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »