«Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι» – «Τα τούνελ της Χαμάς θα γίνουν το μεγαλύτερο νεκροταφείο» λέει ο υπουργός Οικονομικών

 Χερσαία επέμβαση στη Γάζα προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ, μιλώντας με στρατιώτες, καθώς τους είπε ότι «σύντομα» θα δουν την Γάζα από μέσα. 

«Τώρα βλέπετε τη Γάζα από απόσταση, σύντομα θα τη δείτε από μέσα. Η εντολή θα δοθεί» είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, αναφέροντας πως τα χτυπήματα που θα ακολουθήσουν, θα πρέπει να γίνουν με ακρίβεια και να είναι θανατηφόρα.

«Είμαι υπεύθυνος για το αμυντικό κατεστημένο στη χώρα. Ήμουν υπεύθυνος γι’ αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ακόμη και στα δύσκολα περιστατικά, και είμαι υπεύθυνος να οδηγήσω τους μαχητές μας στη νίκη», ανέφερε ο Γκαλάντ μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου από στρατόπεδο κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

«Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι και θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή», είπε στη συνέχεια καλώντας όλους τους Ισραηλινούς στρατιώτες να είναι σε εγρήγορση για την χερσαία επίθεση.

 

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ Νιρ Μπαρκάτ δήλωση ότι ο ισραηλινός Στρατός έχει το «πράσινο φως» για να μετακινηθεί στη Γάζα όποτε είναι έτοιμος.

Οι όμηροι και οι απώλειες αμάχων θα είναι δευτερεύουσες σε σχέση με την καταστροφή της Χαμάς, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ABC News.

«Θα κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να φέρουμε τους ομήρους μας, να φέρουμε τους ομήρους μας [πίσω] ζωντανούς…», είπε, αλλά η «πρώτη και τελευταία προτεραιότητα» είναι η καταστροφή της Χαμάς.

Ερωτηθείς για τα τούνελ της Χαμάς, είπε ότι θα γίνουν «το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »