Ψήφο εμπιστοσύνης στην ΝΔ δίνει ο λαός

Προβάδισμα 22,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την Βεργίνα TV.

Νέα δημοσκόπηση: Η ΝΔ διπλασίασε τα ποσοστά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 3-6 Μαΐου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42,6% στην πρόθεση ψήφου και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,1%.

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ 25 με 3%.Πολύ μεγάλη είναι η διαφορά και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με το ποσοστό του Κυριάκου Μητσοτάκη να φτάνει το 56% και του Αλέξη Τσίπρα στο 20%.

Στην αξιολόγηση των υπουργών της κυβέρνησης προηγείται ο Άδωνις Γεωργιάδης και ακολουθούν οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Κικίλιας, Κωστής Χατζηδάκης, Μάκης Βορίδης και Χάρης Θεοχάρης.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της πανδημίας, το 51% θεωρεί ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη λειτουργία των καταστημάτων δεν ενθαρρύνουν την επαναλειτουργία της αγοράς.

Παράλληλα, το 49% θεωρεί ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων πολλοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους και πρέπει να αρθούν. Αντίθετα, το 42% θεωρεί ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της νόσου ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα χαθούν δουλειές.

Μοιρασμένες είναι οι απόψεις για την προέλευση του νέου κορωνοϊού: Το 36% θεωρεί ότι προήλθε από ζώο και μεταδόθηκε σε άνθρωπο, ενώ το 37% ότι ξέφυγε από εργαστήριο της Κίνας. 






Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »