Αντιρωσική υστερία σε Ουκρανία και Δύση – Δείτε τους προκλητικούς χάρτες
Τρόμος επικρατεί στην Ουκρανία και κατ’ επέκταση στη Δύση, από την κινητοποίηση του ρωσικού στρατού για ασκήσεις στα σύνορα με την Ουκρανία και τη θάλασσα του Μπάρεντς, με προβοκατόρικους χάρτες για την ανάπτυξη των ρωσικών στρατευμάτων να προκαλούν υστερία και σενάρια φιλοδυτικών πολιτικών να προαναγγέλουν την «κατάρρευση» και το «διαμελισμό» της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η κατάσταση έχει αρχίσει να βγαίνει εκτός ελέγχου και φαίνεται πως η Δύση προσπαθεί να σύρει τη Ρωσία σε ένα νέο πόλεμο στην Ουκρανία, με σκοπό να ακολουθήσει μια διεθνής δυτική “ειρηνευτική” παρέμβαση και να πληγεί η Ρωσία διπλωματικά, πολιτικά και στρατιωτικά.

Τα τελευταία έξι χρόνια, οι ουκρανικές αρχές προωθούν επιμελώς τον μιλιταρισμό στη χώρα τους και προσπαθούν να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους σχετικά με την «επιθετικότητα» της Ρωσίας στα μάτια της Δύσης. Αρκετές φορές το χρόνο, το Κίεβο προσφεύγει στο ΝΑΤΟ και ανακοινώνει την επόμενη «επίθεση» της Μόσχας, παρουσιάζοντας «ορδές» στα σύνορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρωσικός στόλος
Ρωσία 07.07.2020 – 21:20160
Ουκρανός ναύαρχος: “O στόλος της Ουκρανίας θα επιστρέψει στη Σεβαστούπολη”
Αυτή τη φορά, το άγχος του Κιέβου προκλήθηκε από τις στρατηγικές ασκήσεις διοίκησης και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας «Καύκασος-2020», η ενεργή φάση των οποίων θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Vadim Skibitsky είχε ήδη αναφερθεί ψευδώς – επικαλούμενος πληροφορίες στο χώρο των απόρρητων πληροφοριών – για την “εισβολή” της Ρωσίας από δύο πλευρές, προκειμένου να αποκοπεί η πρόσβαση στη θάλασσα.

Ουκρανοί στρατιωτικοί διαιωνίζουν την αντιρωσική υστερία, καθώς κατά τη διαδικτυακή συνάντηση του Φόρουμ Συνεργασίας για την Ασφάλεια του ΟΑΣΕ, ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Διεθνούς Συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο υπολοχαγός Λεονίντ Γκολοπάτιουκ έκανε λόγο για αύξηση της ρωσικής επιθετικότητας.

Ανέφερε ότι, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, η Ρωσία είχε αναπτύξει τρεις ομάδες στρατευμάτων που θα μπορούσαν «να πραγματοποιήσουν ξαφνικές επιθετικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Ουκρανίας χωρίς ανακοίνωση κινητοποίησης και με ελάχιστα προπαρασκευαστικά μέτρα».

Ο ουκρανικός στρατός σημείωσε ότι η Ρωσία ανέπτυξε τουλάχιστον 1.600 άρματα μάχης, χιλιάδες άλλα θωρακισμένα οχήματα και πυροβολικό, 330 μαχητικά αεροσκάφη, UAV και εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία. Όλα αυτά συλλέχθηκαν σε 28 τάγματα-τακτικές ομάδες (BTGr).

Ο Γκολοπάτιουκ τόνισε ότι οι παραπάνω δυνάμεις και μέσα είναι μόνο ένα μικρό τμήμα της «αρμάδας» που η Ρωσία μπορεί να αναπτύξει ενάντια στην Ουκρανία. Αναφέρθηκε ως παράδειγμα στην κατάσταση των αερομεταφορών. Υπενθύμισε ότι η Μόσχα διαθέτει περισσότερα από 4 χιλιάδες αεροσκάφη, ενώ το Κίεβο έχει μόνο 200, και δεν υπάρχουν περισσότερα από 50 στρατιωτικά, καταλήγοντας στο ότι η Ρωσία έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι της Ουκρανίας.



Πάνω από 30 ρωσικά πολεμικά πλοία στη θάλασσα του Μπάρεντς
Με το πυρηνοκίνητο πλοίο “Pyotr Veliky” στην πρώτη γραμμή, ο Βόρειος Στόλος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησε τη μεγαλύτερή του άσκηση για φέτος, στη θάλασσα του Μπάρεντς.

Το πλοίο μήκους 252 μέτρων στις 7 Ιουλίου ξεκίνησε από τα αρχηγεία του Βόρειου Στόλου στο Severomorsk και σύντομα εντάχθηκε σε μια ισχυρή αρμάδα περισσότερων από 30 άλλων σκαφών, συμπεριλαμβανομένων υποβρυχίων και πλοίων υποστήριξης. Ανάμεσά τους είναι το καταδρομικό “Marshal Ustinov”, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος 10.07.2020 – 16:0027
Νέο ”θρίλερ” στις ρωσοτουρκικές σχέσεις – Άγκυρα: ”Υπό Ρωσική κατοχή η Κριμαία!”
Επιπλέον, περισσότερα από 20 αεροσκάφη και 40 στοιχεία αεροπορικής άμυνας και παράκτιες μονάδες πυραύλων και πυροβολικού, έχουν αναπτυχθείσ την περιοχή στο πλαίσιο των πολεμικών παιγνίων.

Η άσκηση διευθύνεται από τον Αλεξάντρ Μόισεφ, αρχηγό της ισχυρής δύναμης. Σύμφωνα με τον αντι-ναύαρχο, η άσκηση είναι η μεγαλύτερη του Βόρειου Στόλου φέτος. Θα πραγματοποιηθεί ένα ευρύ φάσμα διαφόρων σεναρίων, συμπεριλαμβανομένων τακτικών ασκήσεων και πυροβολισμών με ρουκέτες, πυραύλους, πυροβολικό, τορπίλες και άλλα είδη όπλων.

Κατά την έξοδο τους στη θάλασσα, τα «Pyotr Veliky» και «Marshal Ustinov» στις 8 Ιουλίου πραγματοποίησαν ασκήσεις για «εξουδετέρωση των εχθρικών παράκτιων θέσεων πυροβολικού». Την επόμενη μέρα, τα δύο πλοία με την υποστήριξη αεροσκάφους Tu-22M3 πραγματοποίησαν επιθέσεις με πυραύλους κρουζ Granit και Vulkan σε προσομοιωμένους εχθρικούς στόχους, ανακοίνωσε το Ναυτικό.

Η Ρωσία πραγματοποιεί τακτικά επιδείξεις ισχύος, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά τα επεισόδια μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ στην περιοχή, ενώ και στην Ουκρανία φαίνεται να οδηγούμαστε προς ανάφλεξη, με δυτική καθοδήγηση μάλλον.

Ο χάρτης διαμελισμού της Ρωσίας
Ο Λετονός πολιτικός Alexander Kirshteins παρουσίασε σε δικαστήριο έναν «χάρτη» της Ρωσίας μετά την υποτιθέμενη κατάρρευση της, ο οποίος δείχνει ποια εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα πάνε σε ποιες χώρες. Έτσι, ο Kirshteins έδωσε το βήμα για την έναρξη μιας συζήτησης για την επερχόμενη κατάρρευση και διαίρεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Kirshteins, η ειρήνη στην Ευρώπη θα κυριαρχήσει μόνο μετά την διάλυση της Ρωσίας και τη διαίρεσή της σε πολλές μικρές περιοχές σε εθνοτική βάση, μόνο δεν έλαβε υπόψιν ότι ένα τέτοιο γεγονός θα πυροδοτούσε εξελίξεις που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στην κατάρρευση της δυτικής τάξης πραγμάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »