Εκ νέου πρόκληση από την Τουρκία, αυτή τη φορά από τα χείλη του Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Στο ζενίθ η προκλητικότητα από την Άγκυρα, αφού μετά από σειρά επίδειξης του πόσο επιθετική μπορεί να γίνει η Τουρκία για τα μάτια του κόσμου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έρχεται να τονίσει εκ νέου τις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας. 

Η αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών, αλλά και το οτι η Τουρκία είναι ισχυρότερη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν κάποια από τα λεγόμενα του Τσαβούσογλου, ενώ δεν μπόρεσε να μην κάνει αναφορά και στην απόπειρα παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Έλληνα Υπουργού Άμυνας, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου. Φαίνεται πως ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, προσπαθεί να καλύψει όπως μπορεί τον πονοκέφαλο που βάζουν στις διεκδικήσεις της Τουρκίας οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις…

Οι Τούρκοι παραδέχθηκαν την ήττα τους: ”Ελληνικό Mirage κλείδωσε μαχητικό μας!”

Σε ανοιχτή αμφισβήτηση της κυριαρχίας νησιών στο Αιγαίο προέβη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ χαρακτήρισε «πτήση ρουτίνας» την παρενόχληση από τουρκικά F-16 του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του «Σίγμα», Μαρία Ζαχαράκη. 

«Τώρα στο Αιγαίο –γνωρίζετε- υπάρχουν ανεπίλυτα προβλήματα με την Ελλάδα. Υπάρχει η υφαλοκρηπίδα, ο έλεγχος επίσης του εθνικού εναέριου χώρου και των πτήσεων πολιτικής αεροπορίας. Αλλά μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι TV100.
 
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στη συνέχεια στην κρίση των Ιμίων και στην ύπαρξη νησιών και νησίδων με ασαφές καθεστώς κυριαρχίας.
 
«Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν νησιά και νησίδες που η κυριαρχία τους δεν είναι σαφής. Αν θυμάστε την κρίση των Ιμίων, φέτος δεν συνέβη κάτι, αλλά κάθε χρόνο δημιουργείται μία ένταση, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί βασικά μία ρουτίνα πλέον», δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό της παρενόχλησης του ελικοπτέρου με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο είπε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα αντέδρασε σε άλλη μία… «πτήση ρουτίνας».
 
«Τα τελευταία περιστατικά ήταν μία αντίδραση της Ελλάδας στις πτήσεις ρουτίνας που πραγματοποιούμε. Στην απάντηση που δώσαμε ως τουρκική Πολεμική Αεροπορία, ως Ένοπλες Δυνάμεις και ως υπουργείο Εθνικής Άμυνας είπαμε ότι αυτές οι πτήσεις αποτελούν πρακτικές ρουτίνας», ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ανησυχία στην Άγκυρα: ”Να πάρουν τον στρατό από τα νησιά οι Έλληνες”

Η Τουρκία πιο ισχυρή από την Ε.Ε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις ευρω-τουρκικές σχέσεις, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία προσπαθεί να εξομαλύνει την κατάσταση με την ΕΕ, αλλά πρώτα χρειάζεται η Ευρώπη να προβεί σε «σοβαρές μεταρρυθμίσεις».
 
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι ο διάλογος συνεχίζεται μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των ηγετών της ΕΕ, ωστόσο, η διαδικασία έδειξε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές συζητήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι αμφίβολο αν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ευρωπαϊκών δικαιωμάτων.
 
Μάλιστα τόνισε ότι το κύριο ερώτημα τώρα είναι: «Εάν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ σε αυτή τη διαδικασία, μήπως θα ήταν ισχυρότερη από την Ευρωπαϊκή Ένωση;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »