“Αδειάζει” την Άγκυρα για την απόφαση αποκλιμάκωσης
Την έντονη διαφωνία του με την απόφαση της τουρκικής ηγεσίας για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο εκφράζει με έντονο τρόπο ο “Πατέρας” της “Γαλάζιας Πατρίδας”, Τζεμ Γκουρντενίζ. Όλα αυτά λίγο μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας ο οποίος έκανε λόγο για ανάγκη τήρησης μιας πιο εποικοδομητικής στάσης.

Ερντογάν: ”Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο”
Ο 61χρονος απόστρατος ναύαρχος αντιδρά στις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, με τις οποίες υποστήριζε πως θα πρέπει να ακολουθηθεί μια εποικοδομητική προσέγγιση ανάμεσα στις δύο χώρες. «Όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν στις δικές τους υφαλοκρηπίδες, ενώ για τις αμφιλεγόμενες περιοχές θα πρέπει να γίνουν κοινές έρευνες. Ας είμαστε εποικοδομητικοί. Μπορούμε να περιμένουμε για λίγο».ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καλίν.

Σε συνέντευξή του στην Daily Sabah, ο Τζεμ Γκουρντενίζ υποστηρίζει πως η στάση της Τουρκίας είναι απολύτως συμβατή με το διεθνές δίκαιο, σημειώνοντας πως «δεν έχει μαξιμαλιστικές βλέψεις, αλλά προβάλλει νόμιμους ισχυρισμούς».

Το καστελόριζο η πιο κρίσιμη ζώνη στην περιοχή

Αναφερόμενος στη σημασία της περιοχής που ξεκίνησε το τουρκικό σεισμικό πλοίο για την περασμένη εβδομάδα, ειδικότερα, ο Γκουρντενίζ είπε ότι «το Καστελόριζο είναι η πιο κρίσιμη ζώνη στην περιοχή, καθώς η Ελλάδα προσπαθεί να πάρει μερίδιο από την Ανατολική Μεσόγειο».

Δεν δίστασε να κάνει εμπρηστικές δηλώσεις και κατά της ελληνικής κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για ακατανόητες απειλές από την Ελλάδα, ακόμη και δηλώσεις άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης με την Τουρκία, «η οποία για άλλη μια φορά καταδεικνύει πόσο παράλογα ενεργεί η Αθήνα».

Η εντολή που δόθηκε σε ΠΝ & ΠΑ: ”Εάν το «Όρουτς Ρέις» μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα βυθίστε το”
Η Τουρκία δεν δραστηριοποιείται σε “αμφισβητούμενες περιοχές”

Όσον αφορά στην πρόσφατη δήλωση της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με την αναστολή των τρεχουσών ερευνητικών δραστηριοτήτων, ο Γκουρντενίζ υποστήριξε ότι το να είσαι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για «αμφισβητούμενους τομείς» οδηγεί σε προσωπική κριτική, καθώς η Τουρκία δεν δραστηριοποιείται σε «αμφισβητούμενες περιοχές».

Ωστόσο, η παύση των ερευνητικών δραστηριοτήτων μπορεί να προήλθε από τη συνάντηση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, τόνισε ο Γκουρντενίζ, καθώς το Βερολίνο μπορεί να πείσει την Άγκυρα να της δώσει χρόνο σε μια προσπάθεια να μειώσει τις εντάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »