Ενισχύεται η παρουσία του… στόλου αλιευτικών
Νέα κρίση ετοιμάζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και το Θρακικό Πέλαγος, τη στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου κρύβεται και η κυβέρνηση κάνει λόγο ακόμα και για συμβιβασμό με την Τουρκία.

Η τουρκική παρουσία στο Αιγαίο μέσω αλιευτικών ενισχύεται, με τα πρώτα από αυτά να περικυκλώνουν ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα, από τα περίπου 150 αλιευτικά στα Στενά, τουλάχιστον τα 27 έχουν ήδη βγει στο Αιγαίο.

”Πλωτό φράγμα” στο Αιγαίο: Σε ετοιμότητα το ΠΝ – Αραβικό ΜΜΕ κάνει λόγο για σύγκρουση στη Μεσόγειο
Όπως αναφέραμε νωρίτερα  στόλος περίπου 150 τουρκικών αλιευτικών πλέει στα Στενά, με προορισμό το Αιγαίο, σε κάτι που μοιάζει με οργανωμένο σχέδιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα 23 βρίσκονται μεταξύ Λήμνου-Σαμοθράκη, ενώ ακόμα τέσσερα (4) έχουν περικυκλώσει το Φαρμακονήσι.

Η κατάσταση πλέον ξεφεύγει, καθώς είναι γνωστό πως τα τουρκικά “αλιευτικά” έχουν μετατραπεί σε σκάφη που “ψαρεύουν” πληροφορίες, αφού σε αυτά έχουν εγκατασταθεί συστήματα υποκλοπών και ηλεκτρονικού πολέμου.

Το σχέδιο της Άγκυρας έχει τρεις στόχους, με κύριο πεδίο το Αιγαίο και Θρακικό Πέλαγος:

Πρώτον, «καταλαμβάνει χώρο» στο Αιγαίο με «ειρηνικά μέσα» προσπαθώντας να αποκτήσει έρεισμα ή ενός είδους «χρησικτησία» θαλάσσιων περιοχών για να προβάλει στην συνέχεια ένσταση για την κυριότητα του Αιγαίου.

Δεύτερον, εφοδιάζει αλιευτικά με υπερσύγχρονα συστήματα ( ραντάρ επιφανείας κά ) για να κατασκοπεύουν τον ελληνικό στόλο και περιοχές ,διεξάγοντας επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών.

Τρίτον , οι Τούρκοι προκαλούν μεγάλη οικονομική ζημιά στο ελληνικό στόλο αλιευτικών , σαρώνοντας τα ψάρια στις περιοχές αυτές με σκοπό την εξαφάνιση των Ελλήνων ψαράδων.

Πρόκειται λοιπόν για νέου τύπου τουρκική «επίθεση» ως μέρος ενός ακήρυχτου πολέμου για το έλεγχο του ελληνικού Αρχιπελάγους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »